Echte wandelaars zoeken het hogerop

Veel Nederlanders hebben er het afgelopen jaar een nieuwe hobby bij gekregen: wandelen. Met het ontbreken van mogelijkheden om leuke dingen te doen sinds het begin van de coronacrisis, is men massaal wandelingen gaan maken en telt ons land inmiddels veel fervente wandelaars. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal kilometers dat al lopend wordt afgelegd fors gestegen en ook nu de wereld steeds verder opengaat houdt de stijging aan. En nu we weer kunnen reizen, zijn er steeds meer mogelijkheden. Zoals wandelen op hoog niveau in Oostenrijk, bijvoorbeeld in de bergen van het Kufsteinerland.

Wandelen is de trend van 2020/2021
Sinds uitstapjes maken vrijwel onmogelijk was door de coronacrisis, is een groot deel van Nederland regelmatig de wandelschoenen gaan aantrekken. Niet alleen omdat er door het vele thuiswerken maar weinig stappen werden behaald op de teller, maar ook om vrienden en vriendinnen te ontmoeten of om fit te blijven toen de sportscholen voor langere tijd gesloten waren. In 2020 ontdekte men massaal het wandelen en de cijfers van het CBS liegen er niet om: er werd maar liefst 6,6 miljard kilometer te voet afgelegd het afgelopen jaar. Dat is bijna 30% meer ten opzichte van 2019. Maar ook in 2021 gaat de populariteit van het maken van wandelingen onverminderd door.

Nieuwe wandeluitdaging gezocht
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 72% vaker is gaan wandelen dan voor de coronacrisis. Afgelopen zomer, toen er weer meer mogelijk was, bleef men enthousiast door wandelen. Na een jaar lang veel gelopen te hebben in eigen omgeving geeft 36% van de ondervraagden aan inmiddels hierop uitgekeken te zijn en toe te zijn aan een andere uitdaging. Met deze nieuwe hobby, de mogelijkheid om op vakantie te gaan en een stel flink ontwikkelde kuitspieren is de volgende stap een logische: echte wandelaars zoeken het hogerop! Zoals in het Kufsteinerland, waar er indrukwekkende tochten op grote hoogtes gemaakt kunnen worden.

Lees ook het artikel: Nationaal Park Volcanoes verwerft 10.380 ha. voor uitbreiding

In de bergen van het Kufsteinerland
Wie weleens ’s zomers naar Oostenrijk op vakantie gaat, weet dat hier fantastisch gewandeld kan worden. De veelzijdige regio Kufstein bereikt men eenvoudig vanuit Nederland met de de trein, de Nightjet, welke direct naar de stad Kufstein reist of met de auto. In het Kufsteinerland kunnen fanatieke wandelaars uit de voeten op tientallen kilometers aan wandelpaden die door diepgroene bossen, langs panoramische uitzichten en kristalheldere bergmeren voeren. Zowel gemakkelijke wandelingen als pittige bergtochten zijn er in overvloed en daarom kan elke soort wandelaar hier uitstekend terecht. Een populaire wandelomgeving is het Kaisertal, waar wandelaars tussen imponerende bergtoppen en rustieke landschappen lopen. Bijkomend is de serene rust die men hier vindt. Bovendien is het Kaisertal zelfs sinds 2016 uitgeroepen tot mooiste plek van Oostenrijk, te danken aan de ongerepte natuur die hier te vinden is. 

Wandelen en gezondheid combineren
Iets dat extra belangrijk is in tijden van corona is de gezondheid. Nu er, onder andere om fit te blijven, tegenwoordig veel gewandeld wordt, bieden de zogeheten gezondheidspaden in het Kufsteinerland bovenal uitkomst. De regio organiseert tochten waarbij gezondheid, rust en balans centraal staan. Tijdens deze tours worden wandelaars meegenomen naar watervallen, mystieke steencirkels, kabbelende beekjes en andere bijzondere plekken. In combinatie met de aanwezige dosis frisse berglucht begint het energielevel te stijgen.

Tochten op grote hoogte
Waar het bij Nederlandse wandelaars aan ontbreekt in eigen land, is de uitdaging van het hoogteverschil. De Kaiserlift, een unieke eenpersoonsstoeltjeslift, in het Kufsteinerland brengt bergwandelaars naar grote hoogte waarvandaan indrukwekkende tochten kunnen worden gemaakt. Ook de hond kan mee naar boven voor een avontuur in de bergen. Maar ook wie geleidelijk de omgeving wilt ontdekken, kan zich wagen aan mooie tochten. Zoals de culinaire wandeling, waarbij de route relatief eenvoudig is en er ondertussen kan worden genoten van lokale (kaas)producten en heerlijke regionale gerechten. Voor wie eens wat anders wil is de tour Eagle Walk Stage 03 aan te raden, waarbij het pad leidt over bloeiende alpenweiden, langs de historische stad Kufstein en naar knusse berghutten.

Verzamel badges
Naast dat de stappentellers ongetwijfeld ruim 10.000 stappen op een dag zullen registeren in de bergen, kan er in het Kufsteinerland ook badges worden verdiend. De Summit Lynx App houdt niet alleen bij welke plaatsen er zijn bezocht, ook geeft het nieuwe uitdagingen en aanbevelingen voor de mooiste routes.

Lees hier meer over wandelen in het Kufsteinerland >

Related posts

One Thought to “Echte wandelaars zoeken het hogerop”

  1. […] Lees ook het artikel: Echte wandelaars zoeken het hogerop […]

Comments are closed.