De Bahama’s, overspoeld door unieke activiteiten

De hoofdstad Nassau is de toegangspoort tot de Bahama’s – een eilandmetropool van geschiedenis, kunst, nachtleven en cultuur die 24/7 bruist op zijn eigen tropische beat. De Bahama’s zijn overspoeld met cultuur, prachtige stranden, boetiekhotels, megaresorts maar ook zeker unieke activiteiten. Nassau en Paradise Island zijn een ongeëvenaarde bestemming voor eilandliefhebbers van alle leeftijden.

Er is genoeg te beleven

Ook al lijken de eilanden misschien klein, er valt genoeg te beleven en te ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens snorkelen. Ontdek de oude scheepswraken en bewonderen de achtergelaten schatten. Of ga op schattenjacht in Straw Market. Of je nu een duiker, een fijnproever of een geschiedenisfanaat bent, Nassau & Paradise Island bieden honderden dingen om te zien en te doen.

Zwemmen met biggetjes

Maak kennis met Exuma’s schattige en beroemde zwemmende varkens. Dit is een ervaring die je gewoon niet mag missen als je hier bent. Vraag je je af hoe de varkens naar Pig Beach zijn gekomen? We weten het niet zeker. Big Major Cay is onbewoond en de varkens zijn niet inheems op het eiland. Sommigen zeggen dat ze zijn achtergelaten door een groep matrozen, die van plan waren terug te komen om ze te koken. Andere zeggen dat de varkens van een nabijgelegen scheepswrak overzwommen. Waar ze ook vandaan kwamen, er zijn nu ongeveer 20 varkens en biggen die een hondenleven leiden, met dagelijkse bezoeken van Bahamanen en toeristen. Zorg ervoor dat je tijdens je bezoek een selfie maakt met de #swimmingpigs . Geloof ons ze zijn zelfs nog schattiger in het echt!

The Queen’s Staircase

De Queens Staircase, gewoonlijk The 66 Steps genoemd, werd tussen 1793 en 1794 door slaven uit massief kalksteen gehouwen. Het vormde een directe route van Fort Fincastle naar Nassau. Deze trappen werden later hernoemd ter ere van koningin Victoria, die 64 jaar in Groot-Brittannië regeerde, van 1837 tot 1901. Omdat het pad dat naar de treden leidt is geplaveid, is de onderste trede begraven onder het asfalt, waardoor er nu nog maar 65 treden zichtbaar zijn. Klim de trap op en bewonder boven aan de trap het prachtige Fort .

Related posts

One Thought to “De Bahama’s, overspoeld door unieke activiteiten”

  1. […] De Bahama's, overspoeld door unieke activiteiten […]

Comments are closed.