Atlantische Loirestreek, de plek voor slow toerisme

Atlantische Loirestreek

Waar zullen we eens heen gaan op vakantie? Naar een plek die zowel geschikt is voor gezinnen als voor vrienden of koppels en waar je natuur met cultuur en gastronomie kunt combineren: de Atlantische Loirestreek natuurlijk!

De in het westen gelegen Atlantische Loirestreek (Pays de la Loire), waar het blauw van de zee en de rivieren samenkomt met het groen van de valleien, karakteriseert zich door een veelzijdig toeristisch aanbod waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel een midweekje weg als een lange vakantie.

Op een warme dag is er niets fijner dan verkoeling zoeken op een van de vele familiestranden waar kinderen veilig kunnen spetteren in de zee. Als je meer het binnenland wilt ontdekken, dan kan dat uitstekend op de fiets. De regio ligt immers op een kruising van drie grote fietsroutes: La Loire à VéloLa Vélydossyée en La Vélo Francette. En geen zorgen dat je kuiten flink aan het werk worden gezet, want de routes zijn overwegend vlak. Bovendien kun je bij alle fietsverhuurbedrijven wel terecht voor een elektrische stalen ros.

Lees ook het artikel: Puy du Fou, een attractiepark als geen ander

Reserveer in je programma ook zeker een plekje voor een citytrip. Nantes, de dynamische regionale hoofdstad, besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en barst van de creativiteit en cultuur. Het is niet voor niets dat de stad vorig jaar de titel “beste Europese toeristische en culturele bestemming” heeft binnengesleept en vaak wordt verkozen tot een van de beste plaatsen om te wonen. Andere steden die absoluut de moeite waard zijn, zijn Angers met zijn middeleeuwse kasteel en beroemde wandtapijt uit de veertiende eeuw, het charmante Le Mans, waar ieder jaar de race “De 24 uur van Le Mans” wordt gehouden en ook verschillende Franse en Amerikaanse films zijn opgenomen, en Saumur (de geboortestad van Coco Chanel), dat ook wel bekend staat om zijn uitgehakte grotwoningen.  

Je kunt ook nog wat wit en rood aan het kleurenpalet van je verblijf toevoegen. De 40.000 ha aan wijngaarden zijn immers niet te missen! Het wijngebied van de Atlantische Loirestreek is rijk en contrasterend waardoor je smaakpapillen steeds weer worden verrast. Beheers je nog niet helemaal de kunst van het kijken, walsen, ruiken, proeven en beoordelen met het juiste vocabulaire? Dan zijn er genoeg proeverijen om kennis te maken met deze rank van sport!

Wist je dat:

  • Er in de Atlantische Loirestreek 3.000 kilometer aan fietspaden ligt?
  • Je er ook heerlijk kunt uitwaaien met een kustlijn van 450 kilometer
  • De abdij van Fontevraud dit jaar een museum voor moderne kunst heeft geopend?  

Meer info: https://www.atlantische-loirestreek.com/ 

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar:  https://nl.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/coronavirus-informatie-situatie-frankrijk

Related posts

One Thought to “Atlantische Loirestreek, de plek voor slow toerisme”

  1. […] Atlantische Loirestreek, de plek voor slow toerisme […]

Comments are closed.