8 afgelegen plaatsen in Italië die je moet bezoeken

Bent u op zoek naar unieke, natuurlijke, wilde, afgelegen, niet erg toeristische plekken maar tegelijkertijd uniek en goed bereikbaar? Ontdek 8 prachtige, afgelegen plaatsen in Italië die bijna geheel onbekend zijn en plan uw reisroute voor uw volgende reis.

Punta Aderci, Abruzzen

Aan het prachtige stuk kust ten noorden van Vasto, in de Abruzzen, vindt u een van de mooiste stranden van Italië: het strand van Punta Aderci (of Punta d’Erce). Stel, u zoekt afgelegen stranden, midden in de natuur, niet erg toeristisch en gekenmerkt door ongeëvenaarde schoonheid. In dat geval mag u het strand van Punta Aderci niet missen, gelegen in het gelijknamige regionale natuurreservaat, een natuurlijke schat ingesloten tussen de steden Ortona en Vasto, in de provincie Chieti. Het natuurreservaat wordt gedefinieerd als “begeleid” vanwege de aanwezigheid van paden: je kunt ze te voet of met de fiets volgen.
Mocht u in de buurt zijn, neem dan een dag de tijd om te verdwalen in de natuur, tussen het blauw van de zee, het groen van de flora en het goud van de duinen en stenen.

Pilato-meer, Marche

Gelegen op de grens tussen de regio Abruzzo en de regio Umbrië, is een spannende excursie om te doen ongetwijfeld het ontdekken van het Pilato-meer, een afgelegen meer dat tot de mooiste van Italië behoort. Het is noodzakelijk om geduld en kracht te hebben om een ​​reis van een paar uur te ondernemen om het meer te ontdekken dat verborgen is door het Sibillini-gebergte in het gelijknamige Nationaal Park. Het pad is ongetwijfeld een enorm spannende uitdaging voor liefhebbers van trekking en wilde natuur, die in de periodes van het late voorjaar en de vroege zomer de maximale pracht van het gebied zullen kunnen vinden.

Apricale, Ligurië

Italië is rijk aan dorpen in elke regio, van noord tot zuid. Toch is een van de meest afgelegen en minst bekende dorpen van het hele land dat van Apricale, in de provincie Imperia, in Ligurië. Het dorp heeft zijn oorsprong in de bronstijd. Het strekt zich verticaal uit op een heuvel omringd door olijfbomen en ondergedompeld in het groen van de Maritieme Alpen, volledig bedekt met prachtige stenen huizen en historische overblijfselen. Het dorp is interessant om te bezoeken vanwege de afgelegen geografische ligging en ver van de grote stedelijke centra. Het is de moeite waard om vanuit historisch en gastronomisch perspectief te bekijken, dankzij de architecturale schoonheden in het historische centrum die het bewaart en de Taggiasca-olijf, die een onbetwiste eigenaardigheid van Apricale en het hele omliggende gebied genaamd “Olieweg” vertegenwoordigt.

Alicudi-eiland en Filicudi-eiland, Sicilië

Ten noordwesten van de Straat van Messina en behorend tot de regio van Sicilië, vindt u een archipel van eilanden van vulkanische oorsprong, die de naam van de Eolische Eilanden draagt. De archipel bestaat uit zeven eilanden, waaronder twee actieve vulkanen (Stromboli en Vulcano) en is een redelijk populaire toeristische bestemming. Van de zeven eilanden zijn de twee meest afgelegen (gezien hun geografische ligging verder naar het westen dan de andere) het eiland Alicudi en het eiland Filicudi, een onmisbare bestemming voor wie op zoek is naar totale rust en ontspanning. Vanwege hun kleine formaat is het mogelijk om ze volledig te bezoeken door gebruik te maken van de trekkingroutes om de ongerepte natuur van beide eilanden in nauw contact met de zee te ontdekken.

Lees ook het artikel: 10 onvergetelijke autoroutes in Groot-Brittannië

Gravina di Ginosa, Apulië

Gepassioneerd door geschiedenis en rotsdorpen? Gravina di Ginosa kan iets voor u zijn. Zodra u Ginosa bereikt, een stad in de provincie Taranto, krijgt u de gelegenheid om het beschermde natuurgebied van de Gravine te bezoeken: een artistiek en natuurlijk erfgoed dat een architectonisch spektakel herbergt ondergedompeld in de grotten in een kloof, die vertegenwoordigt een echte en unieke plek, een duizendjarige site die nog steeds bezoekers kan verbazen.

Vuurtoren van Giannutri, Toscane

Het eiland Giannutri is het meest zuidelijke van de Toscaanse archipel en bestaat uit zeven eilanden, waaronder het beroemde eiland Elba. Behalve dat het al een afgelegen plek is om te bezoeken, niet erg toeristisch, omgeven door de natuur en bijgevolg in staat is om landschappen van ongelooflijke schoonheid te bieden, zoals kristalheldere stranden, Romeinse overblijfselen, kleine mediterrane struikgewasbossen en zeebodems om te verkennen, op het eiland zult u vind een vuurtoren in het zuidelijke deel, waar de kust wilder is: een echt pad om onbekende plaatsen te ontdekken die eindigt met uitzicht op de Tyrrheense Zee.

Hermitage van San Colombano, Trentino-Alto Adige

De hermitage van San Colombano, die hoort bij de stad Trambileno en een paar kilometer van Rovereto ligt, is zeker een van de meest afgelegen plaatsen om te bezoeken in Italië. Misschien is de term “afgelegen” een understatement, omdat het gebouw elke natuurkundige wet tart door in rotsen te worden ingebed, waardoor het bijna tussen aarde en lucht zweeft. De schoonheid ervan kan worden bereikt na 102 treden die in de rots zijn uitgehouwen.

De duinen van Piscinas, Sardinië

Een woestijn in Italië bezoeken? Het is mogelijk. In Sardinië, aan de Costa Verde, ten noorden van Carbonia en ten zuiden van Oristano, vind je een kustwoestijn die zich ongeveer 7 kilometer uitstrekt. U zult het gevoel hebben de Middellandse Zeekust van Noord-Afrika te bezoeken, maar in werkelijkheid ligt de plaats op Sardinië en is deze gemakkelijk bereikbaar. Na een wandeling in het woestijngebied kun je niet anders dan een duik nemen in een van de mooiste zeeën ter wereld.

Related posts

One Thought to “8 afgelegen plaatsen in Italië die je moet bezoeken”

  1. […] 8 afgelegen plaatsen in Italië die je moet bezoeken […]

Comments are closed.