Unieke plekken om te zwemmen in Duitsland

Baden in de lagune, zwemmen in de rivier of ontspannen in het thermaalbad: Duitsland trekt bezoekers met veel originele plekjes voor mensen die zich graag verfrist voelen in het water. Wij hebben een lijst samengesteld met unieke zwemplekken met de wow-factor.

In een vulkanische krater

Natuurbad Pulvermaar, Vulkaneifel (Rijnland-Palts) | Ooit smeulden hier vulkanen onder het oppervlak, maar nu trekt deze regio zwemmers aan: de Pulvermaar met zijn natuurbad in de Vulkaneifel biedt een idyllische verwennerij voor iedereen die een verfrissende duik wil nemen of gewoon lekker wil spetteren. Bijna een perfecte cirkel, de 74 meter diepe Pulvermaar maakte oorspronkelijk deel uit van een vulkaan en is een van de diepste meren van Duitsland. Het kristalheldere, glinsterende blauwe water is perfect om te zwemmen, zeilen en vissen. Bezoekers kunnen ontspannen op de vele grasvelden, die uitzicht bieden op de steile beboste hellingen. Als de vogels dan hun concert geven en libellen over het water fladderen, waan je je in een sprookje.

De koelte van de rivier

Isar, München (Beieren) | Cool plezier voor coole mensen: dat is wat de Isar te bieden heeft, terwijl het zich een weg baant door de trendy Beierse metropool München. Talloze zwemplekken langs de rivier lokken de lokale bevolking en internationale toeristen die op warme zomerdagen willen afkoelen en ontspannen, weg van de drukte van het stadsleven. Als het je ding is – en je bent niet bang voor ijskoud water – kun je ook met de stroming van de rivier meedrijven tussen Wittelsbach-brug en Reichbach-brug en andere punten langs de rivier. Een geweldige extraatje voor Isar-zwemmers: de dichtstbijzijnde biertuin is nooit meer dan een korte wandeling verwijderd.

Spetteren in de lagune

Achterwasser, Usedom (Mecklenburg-Voor-Pommeren) | Zelfs als de branding woelig wordt, kun je nog steeds een ontspannen duik nemen in de golven van de Oostzee bij de Achterwasser-lagune op het zonnige eiland Usedom. Tussen Ückeritz en Zinnowitz is er slechts een smalle landtong die de rustige lagune – die wordt gevormd door de Peenestrom-rivier – scheidt van de open zee. Terwijl de nabijgelegen stranden in de zomer tot de nok toe gevuld zijn, bieden de zwemplekken bij de Achterwasser-lagune pure gelukzaligheid. Het water van de lagune is vaak spiegelachtig in zijn stilte, perfect om te zwemmen en verschillende watersporten te beoefenen. Ook de uitgestrekte weilanden, sprookjesbossen en kleine ouderwetse haventjes in de buurt trekken bezoekers.

Een zee-achtig meer

Bodenmeer (Beieren) | Wat een achtergrond! Zwemmers in het Bodenmeer kunnen genieten van een verfrissende duik en het sublieme panoramische uitzicht op de bergen. Bij goede weersomstandigheden zie je duidelijk de Appenzeller Alpen glinsteren onder de diepblauwe lucht. De Bodensee in het uiterste zuiden van Duitsland is een goodiebag boordevol prachtige natuur en culturele pareltjes. Talrijke badplaatsen en natuurlijke zwemplekken bieden ook voor elk wat wils. Hoe klinkt een duik in de Mili – een voormalig militair zwembad in Bregenz, dat in 100 jaar niet is veranderd -? Of Strandbad West in Überlingen, een badstrand met een eigen eiland en uitzicht op de Alpen? Zelfs het eiland Reichenau in het Bodenmeer heeft zijn eigen lido. Het grootste water van Duitsland is een paradijs voor zwemfanaten die van cultuur en natuurschoon houden.

Lees ook het artikel: Trends zomervakantie: all inclusive minder populair 

Zwembaden van het paradijs

Geroldsau-waterval bij Baden-Baden (Baden-Württemberg) | Wildzwemmen is de nieuwste trend onder natuurliefhebbers. Geen kaartjes, kleedkamers of ligweiden nodig, ze springen gewoon in het waterbassin in de vrije natuur. De Geroldsau-waterval – of meer specifiek, de plas water eronder – is een van deze plaatsen van een absoluut paradijs voor wilde zwemmers. In het hart van de dichte bossen van het Zwarte Woud stort het water van de Grobbach-stroom met een luid geraas in de diepte en vult een turquoise vijver. Mensen die hier de sprong wagen, voelen zich in een hof van Eden. Vooral in juni is het hier verleidelijk, als de rododendrons in bloei staan ​​en hun sensuele geur afgeven.

Zalige warmte op de heide

Großer Bullensee bij Kirchwalsede (Nedersaksen) | Met zijn zalige warmte is de Großer Bullensee tussen Rotenburg en Kirchwalsede een zwemplek voor kuurliefhebbers. Het water in het cirkelvormige meer kan in de zomer temperaturen tot 30°C bereiken. Het water is kristalhelder met een zwarte glans, alsof het een geheim te verbergen heeft. De reden voor de donkere schaduw is het hoge huminegehalte van het water. Dit is geen verrassing, aangezien de Großer Bullensee in het hart van de heide ligt, ongeveer een uur ten oosten van Bremen. Hardcore zwemfans moeten hier op 1 januari terecht, wanneer de New Year Swim op de agenda staat, en zo’n 100 bezoekers hun moed op de proef stellen en een duik nemen in het ijskoude winterwater.

Een idyllisch plekje met een aanlegsteiger

Hainbad, Bamberg (Beieren) | Deze idyllische plek onder oude bomen aan de rivier de Regnitz in Bamberg lokt sinds 1935 zonaanbidders om te luieren en te zwemmen in de rivier. Hainbad en zijn houten steiger genieten een cultstatus. Toen sluiting op de loer lag, stuitte dit op hevig verzet. Het historische rivierzwembad won uiteindelijk: het werd vernieuwd en heropend in 2018. De traditionele kleedkamers in een houten hut zijn een van de speciale kenmerken van het zwembad en de sleutels tot deze faciliteiten zijn van generatie op generatie doorgegeven. De houten steiger aan de rivieroever is vooral populair onder studenten, zo erg zelfs dat de lokale bevolking het de toepasselijke bijnaam “studentenbarbecue” heeft gegeven.

Zoals de Romeinen

Kaiser Friedrich Therme, Wiesbaden (Hessen) | Veel luxer dan dit wordt zwemmen niet! De historische thermale spa Kaiser Friedrich Therme is gebouwd op de fundamenten van een oud Romeins stoombad en is net zo elegant als zijn voorganger. Decoraties in antieke stijl, hoge plafonds met prachtige pilaren, kostbaar keramiek en elegante fresco’s sieren het interieur van deze indrukwekkende badtempel in het hart van Duitsland. Bezoekers van deze thermale spa kunnen plaatsnemen in het Russische stoombad, zich onderwerpen aan een tropische ijsregenbui of zich uitzweten in de sauna naar keuze. Maar wees gewaarschuwd! Bezoekers moeten één zijn met naaktheid, aangezien de spa strikt badkledingvrij is.

Related posts