Ontdek een ongerept deel van Mallorca in Es Pla

Es Pla, gelegen tussen twee van de bergketens van Mallorca, de Serra de Tramuntana en de Serra de Llevant, is een ongerept deel van het eiland dat zijn verleden weerspiegelt. Klokkentorens en traditionele stenen huizen staan ​​langs velden met gouden en groene landbouwgrond en vormen het decor voor de cultuur, traditie en geschiedenis van het eiland. De rustige straten zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte voor hun volgende reis, ver van de toeristische resorts. De regio herbergt 16 steden en dorpen, die bekend staan ​​om hun kloosters, evenals om archeologisch en architectonisch erfgoed. Hier bevindt zich de oudste markt van het eiland in Sineu, waar lokale traditionele en ambachtelijke producten kunnen worden gekocht.

De steden Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Santa Margalida, Sencelles, Sineu en Villagranca de Bonany liggen allemaal in Es Pla. Deze dorpen zijn perfect voor bezoekers die de cultuur en tradities van het eiland willen leren kennen door de lokale bevolking te ontmoeten. Folklore loopt door de regio, die generaties-oude tradities in leven houdt, waaronder de Dans van de Cossiers, die teruggaat tot de 14e eeuw en werd opgevoerd in verschillende steden, waaronder Algaida en Montuïri.

Lees ook het artikel: De Dode Zee: 5x leuke activiteiten!

De oudste sporen van Mallorca zijn te vinden in Es Pla op de archeologische vindplaats Son Fornés. Hier kunnen bezoekers leren hoe de eerste bewoners van het eiland leefden. Oude stortbakken en putten brengen ons dichter bij het verleden, evenals de iconische meel- en watermolens van het eiland. Rondleidingen door molens laten toeristen zien hoe ze werken en wat hun belangrijke rol is in het agrarische erfgoed van Mallorca.

De Sineu-markt, die op woensdagochtend wordt gehouden en de oudste van het eiland is, mag u niet missen. Lokale ambachtelijke producten kunnen worden geprobeerd en gekocht als souvenir van Mallorca. Omdat de regio in het midden van het eiland ligt, was Sineu ooit de thuisbasis van royalty’s. Rond dit historische gebied is er een overvloed aan kelders en oude wijnhuizen die zijn omgebouwd tot restaurants die klassieke Mallorcaanse gerechten serveren. De eettentjes zijn meestal in een traditionele inrichting met behulp van gereedschappen zoals radslagen, grote wijnvaten met rustieke open haarden.

Voor de beste panoramische uitzichten is Es Pla een must om te bezoeken, vooral tijdens de amandelbloesem vanaf eind januari, waar dekens van witte bloemen het landschap veranderen in “Majorcaanse sneeuw”.

Klik hier om uw bezoek aan Es Pla te plannen: https://www.mallorca.es/es/es-pla

Related posts