Nederlander geeft meer uit aan herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur, Sunweb Group ziet voor beide herfstvakantieweken dat de Nederlander een massale uittocht naar zonbestemmingen in Zuid-Europa. De meest populaire bestemmingen zijn Kreta, Kos, Gran Canaria, Lanzarote en de Algarve. De boekingen laten een zichtbare vraag naar een luxere vakantie zien. Gemiddeld genomen wordt er door vakantiegangers ruim 15% meer geld uitgegeven ten opzichte van twee jaar eerder.

Al enkele maanden geleden werd een toenemend aantal boekingen voor de herfstvakantie waargenomen. “In de zomervakantie werd er al flink geboekt voor de herfstvakantie. Sommige Nederlanders hebben de zomervakantie dit jaar bewust overgeslagen of zijn in Nederland gebleven en halen nu alsnog hun vakantie naar de zon in. Hierdoor is de vraag bijna groter dan het aanbod en zijn we bijna uitverkocht. We hebben wel nog capaciteit op Kreta, Lanzarote en Zakynthos. Bovendien proberen we zoveel mogelijk extra capaciteit vrij te spelen om aan de vraag te voldoen”, aldus Martine Langerak, woordvoerder Sunweb Group.

Meer familievakanties en hogere uitgaven
Opvallend is het aandeel familievakanties dat deze herfstvakantie een stuk hoger ligt dan voorheen. Waar het aantal boekingen voor families met kinderen onder de 18 jaar oud dit jaar op 60% ligt, was dit in 2019 nog 45%. De reisorganisatie ziet bovendien een forse stijging van ruim 15% in de gemiddelde reissom ten opzichte van 2019. Deze stijging valt mede te verklaren door andere bestemmingen die dit jaar in trek zijn. In 2019 waren bestemmingen in Turkije en Egypte in trek en dit jaar vliegt Nederland vooral uit richting het duurdere Zuid-Europa. “Vooral in Spanje in de Canearen wordt dit najaar vakantie gevierd in duurdere accommodaties. Daarentegen zien we ook dat vakantiegangers niet per se meer op vakantie gaan naar privéaccommodaties. Deze herfstvakantie kiest de Nederlander vooral voor luxe all-inclusive hotels”, licht Langerak toe.

Zuid-Europa het meest in trek
De populairste bestemmingen voor de herfstvakantie dit jaar, voor zowel stellen als gezinnen, zijn Kreta, Kos, Gran Canaria, Lanzarote en de Algarve. Ook na de herfstvakantie zijn de bestemmingen Gran Canaria, Lanzarote en Zuid-Spanje blijvend in trek. “In november is het op deze bestemmingen nog steeds een fijne temperatuur, waardoor vooral stellen ervoor kiezen om daar nog even van de zon te gaan genieten”, zegt Langerak.

Related posts

One Thought to “Nederlander geeft meer uit aan herfstvakantie”

Comments are closed.