Maak kennis met: New River Gorge, USA

Het New River Gorge National Park and Preserve, het nieuwste nationale park van Amerika, is al eeuwenlang het best bewaarde geheim van West Virginia. De locals komen hier graag vanwege de tal van buitenactiviteiten zoals hiking, rotsklimmen en wildwaterraften. Onze tips? Maak een wandeling over de Long Point Trail en sta tijdens de route oog-in-oog met de iconische New River Gorge Bridge, de een na langste boogbrug ter wereld. Voor een weids uitzicht over de canyon steek je de Endless Wall Trail over, genoemd naar de indrukwekkende rotskliffen langs de kloof.

De New River Gorge Bridge is absoluut een highlight tijdens je bezoek aan het nationale park, maar je kunt hier nog veel meer beleven. Op de New River Gorge-rivier kan je namelijk ook heel goed raften. Een goed startpunt hiervoor is bijvoorbeeld Fayette Station Bridge. Avontuur, plezier en spectaculaire vergezichten gegarandeerd! Is dit nog niet avontuurlijk genoeg? Boek dan de Bridge Walk tour. Tijdens deze excursie bekijk je vanuit een vogelperspectief de kloof vanaf de ‘catwalk’ onder de brug. Absoluut een geweldige ervaring voor jong en oud. 

Lees ook het artikel: Manchester, de stad die steeds groener wordt

Naast het 63e nationale park van Amerika, is West Virginia ook de thuisbasis van maar liefst 1,5 miljoen hectare aan parken en natuur die je kunt ontdekken. Er zijn 35 parken, negen bossen en drie spoorlijnen die allemaal deel uitmaken van het staatsparksysteem, en elk gebied biedt je een unieke ervaring in de bergen van ‘Almost Heaven’. Rest alleen nog de vraag waar je gaat beginnen, want het is allemaal de moeite van het bezoeken waard.

Related posts