Dit zijn de vijf beste snorkelspots op Tenerife

Sacha Lobenstein

Tenerife behoort tot de beste bestemmingen in Europa om te duiken, maar ook snorkelen is uitgegroeid tot één van de populairste wateractiviteiten op dit Canarische eiland. Tenerife heeft een onderwaterwereld waar vulkanische structuren voor een bijzonder schouwspel zorgen. Daarnaast is de fauna voor de kustvan Tenerife uitzonderlijk rijk en gevarieerd met barracuda vissen, zeepaardjes en mantaroggen. Op veel plaatsen langs de kustlijn kan je kan genieten van deze onvergetelijke onderwaterbeleving. Stop die snorkel dus alvast in je koffer en begeef je naar deze vijf unieke snorkelspots op Tenerife.

Onderwatermuur La Pared del Palmar

Aan de kustlijn van het zuiderse dorpje El Palmar zorgt de onderwatermuur Pared del Palmar voor een unieke snorkel ervaring. Tussen de groeven van de rotsen houden zeeanemonen zich verscholen en verstoppen tropische vissen zich tussen het zeewier. Ook rondom de muur komt de kleurrijke onderwaterwereld helemaal tot leven. In dit kristalheldere water snorkel je langs zeeschildpadden, papegaai-en trompet vissen. De vele exotische en inheemse diersoorten die je hier terugvindt, maken van Pared del Palmar één van de mooiste snorkelspots van de Canarische Eilanden.

Credits: Turismo de Tenerife

Vulkanische landschap Montaña Amarilla

Het rotsachtige strand van Playa Amarilla wordt ook wel Yellow Mountain genoemd. Hier duik je in een opmerkelijk onderwaterlandschap, een kustgebied met ruige vulkanische rotsformaties. Door de jaren heen lieten de golven hun sporen na in de gele rotsen en creëerden vormen die vanwege hun schoonheid uitgeroepen werden tot natuurmonument. Tijdens deze snorkel tour zwem je langs vulkanische riffen, bogen en grotten, maar het is natuurlijk ook de perfecte plek om te zonnebaden en te ontspannen.

Lees ook het artikel: Cooling down tips voor Luxemburg

Vissersdorpje El Médano

El Médano, dat ‘de duin’ betekent, is een authentieke vissersplaats aan de zuidoostkust vanTenerife. Daal bij de pier af naar het kleine rif waar je tussen de morenen zwemt. Al van ‘smorgens vroeg fleuren het strand en het water helemaal op door de kleurrijke vliegers en desurfers die de golven trotseren. Kies voor een veilige snorkelspot die goed aangegeven iszodat je zeker niet geraakt wordt door wind-of kitesurfers. Dankzij het vulkanische zand metverschillende kleuren is Playa del Médano één van de mooiste natuurstranden van Tenerife.

Tussen de vissen in Punta de Teno

In het noordwesten van Tenerife vind je Punta de Teno terug, een afgelegen strand in eenbeschermd zee reservaat. Door het kraakheldere water en de verschillende grotten is Puntade Teno net een onderwaterparadijs. Als de zee ruig is, kunnentoeristen en inwoners zich terugtrekken in de kleine baaitjes of rotspoelen. Dit exclusieve plekje is makkelijk te bereikenmet de taxi of bus die jou oppikt in het station van Buenavista del Norte.De mooiste zeebodem van Muelle de RadazulRichting het noordoosten is Muelle de Radazul de perfecte plek om te snorkelen en te duiken.De jachthaven Radazul wordt omringd door zand met opgestapelde rotsen en heeft één vande mooiste zeebodems van Tenerife. Je vindt hier heel wat maritieme vissoorten terug die opandere plaatsen zelden voorkomen, zoals de trompet-en papegaaivis.

Credits: Turismo de Tenerife

Praktisch

Voor je eerste snorkelervaring heb je naast je zwemdiploma geen speciaal brevet nodig, alkan een snorkelcursus of opleiding wel zorgen voor een geruster gevoelonder water. Om jeveiligheid te garanderen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo magje nooit alleen snorkelen, moet je dicht genoeg bij de oever, de kust of de boot blijven en zoekje op voorhand informatie op over het weer, de stromingen en de temperatuur. Wees je ooksteeds bewust van de omgeving, vermijd bijvoorbeeld plekken met scherpe rotsen of grottenwaarin je kan verdwalen.

Op Tenerife zijn er heel wat organisaties die snorkel tours aanbieden onder begeleiding vaneen professionele gids. Naast je zwemkledij en handdoek heb je niets nodig, een goede uitrusting bestaande uit zwemvliezen, een snorkel en een zwembril wordt ter plaatse voorzien.Voor je in het water duikt, krijg je een korte uitleg over het gebruik van het materiaal, de veiligheidsprocedures en de basistechnieken voor het snorkelen. Ervaren duikers kunnen het onderwaterlandschap van Tenerife natuurlijk ook zelf ontdekken. Zoek voor je tripje de beste snorkel plekken op, zo ben je er zeker van dat je alle unieke plekjes meepikt.Voor een duurzame snorkel ervaring houd je rekening met deze tips: voeder geen dieren, maak het substraat niet los, beschadig geen levende wezens en vang of verwijder geen planten, organismen en hun overblijfselen (schelpen, schalen, enz.) of archeologische restanten.

Related posts