De herfst festiviteiten van 2021 op Mallorca

Hoewel de heetste dagen van de zomer van Mallorca tot een einde zijn gekomen, laat het mediterrane klimaat het plezier tot in de herfst doorschijnen. Het is echter niet alleen het milde weer dat het hele jaar door zorgt, er zijn jaarlijks vele culturele, sportieve en recreatieve activiteiten, beurzen en evenementen om van te genieten. Festivals zoals het Palmanyola International Music Festival, gastronomische beurzen zoals l’Esclata-sang i de la Muntanya en tradities zoals de Beata Parade of het Autumn Sailing Championship van de Real Club Náutico de Palma luiden het begin van het herfstseizoen in.

Het warme weer van Mallorca complimenteert de 40 beurzen die in deze tijd van het jaar over het hele eiland worden gehouden. De Fira de l’Esclata-sang i de la Muntanya is een van de bekendste festivals in Mancor de la Vall, ter ere van de níscalo-paddenstoel, Mallorca’s antwoord op de pompoen in die tijd van het jaar. Tijdens het weekend wordt de seizoenschampignon op verschillende manieren klaargemaakt voor feestvierders om te proeven terwijl ze genieten van de parade en festiviteiten.

Andere herfst beurzen in Mallorca staan ​​in het teken van de lekkernijen van het eiland, zoals olijfolie bij de Fira de s’Oliva de Caimari of honing bij de Fira de sa Mel de Llubí. De internationale tapasbeurs Tapalma is een ander essentieel gastronomisch evenement dat in oktober plaatsvindt. Maar als er één feest is dat opvalt en elk jaar honderdduizenden bezoekers samenbrengt: de Dijous Bo de Inca, een voedselbeurs die de tradities van het eiland op het gebied van vee, landbouw, ambachtelijke producten en voedsel viert.

Lees ook het artikel: De imposante megalithische tempels van Malta

De Beata Parade is een van de meest traditionele festivals van het eiland en wordt gevierd in Palma. Het vindt elke derde zaterdag van oktober plaats sinds 1792, toen Catalina Thomàs heilig werd verklaard. Op de dag zelf vult een kleurrijke parade van praalwagens het stadscentrum, terwijl muziek en traditionele dansen het gebeuren vergezellen.

Tentoonstellingen in kunstgalerijen, musea en culturele centra sluiten aan bij de line-up van festivals en beurzen. Muziek, dans en theater zijn te zien in veel programma’s op de podia van de steden en dorpen van Mallorca, waaronder het Caimari Ancient Music Festival, het Palmanyola International Music Festival, het Bunyola Music Festival, het Mallorca Music Festival of het Port de Sóller Classical Music Festival.

Voor degenen die de voorkeur geven aan sport boven kunst, zijn er vele mogelijkheden: het herfstkampioenschap zeilen bij Real Club Náutico de Palma, de Challenge Peguera triatlon en verschillende golftoernooien op de schilderachtige banen van het eiland – niet te vergeten duiken, kanoën, bergbeklimmen, paardrijden paardrijden of fietsen.

Related posts

One Thought to “De herfst festiviteiten van 2021 op Mallorca”

  1. […] De herfst festiviteiten van 2021 op Mallorca […]

Comments are closed.