Costa Dorada bruist in najaar door vele activiteiten

Het milde herfstklimaat aan de Costa Dorada, dat zo schommelt tussen de 20 en 25 graden, is een perfecte periode voor een vakantie en om activiteiten te ondernemen. De intense hitte van de zomer is voorbij en het zeewater heeft nog steeds een aangename temperatuur om te zwemmen. Gelegen aan de Middellandse Zeekust op een uur rijden ten zuiden van Barcelona, een kustlijn van 216 kilometer met bekende badplaatsen als Salou en Cambrils, de met historie overgoten stad Tarragona en het grootste attractiepark van Spanje PortAventura en het er pal naast gelegen Ferrariland themapark, biedt de regio koppels en families met kinderen prachtige stranden, natuur, gastronomie, avontuur en cultuur.

De herfst is de perfecte tijd om naar Costa Dorada te reizen en te genieten van alles wat het te bieden heeft, van activiteiten zoals flyboarden, wandelen, fietsen, parasailen en paardrijden, een boot- of fietstocht door het natuurpark Elbro Delta tot een bezoek aan het cisterciënzerklooster van Santa Maria de Poblet, de oude grotschilderingen in het Prades-gebergte en het amfitheater van Tarragona. Ook vinden er verschillende evenementen plaats, waaronder het wijn- en gastronomiefestival in Cambrils (8-12 oktober), het populaire Playmobil Festival (9-17 oktober), de RallyRACC Catalonië (13-16 oktober), en de Halloween festiviteiten in PortAventura World (18 september – 14 november). Voor meer informatie over Costa Dorada en de activiteiten kunt u terecht op www.costadauradalife.com

Het wijn en gastronomie festival in Cambrils (8-12 oktober)

Cambrils wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van Costa Dorada. Dit najaar organiseert Cambrils onder de naam Entrada al País del Vi een 5-daags festival in het Pescador park waar eten en drinken centraal staan. Restaurants uit Cambrils geven kookdemonstraties en serveren hun tapas en topwijnen worden geschonken, waaronder DOQ Priorat, DO Montsant, DO Tarrgiona en DO Penedes.

Naast de Cambrils Food & Wine Fair, zullen er nog een aantal andere gastronomische evenementen plaatsvinden in Cambrils, waaronder een olijfoliebeurs voor eerste persing genaamd Jornades de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra, van 29 oktober tot 7 november; Jornades dels Fideus Rossos, een gastronomisch festival dat plaatsvindt van 5 tot 21 november; en de Ruta de la Tapa (Tapas Route) van 3-19 december, een geweldige manier is om de lekkerste tapas in de stad te proeven. De Nautic Club of Cambrils is ook van plan om de Inktviswedstrijd te organiseren op 27 november, een enorm populaire, traditionele jaarlijkse wedstrijd in Costa Dorada. Meer informatie vindt u hier.

Lees ook het artikel: Meeste vliegtickets naar VS geboekt sinds 2020

Salou: Gastronomische Dagen van de Inktvis & Tasta Salou

De geschiedenis van Salou is doordrenkt van visserijtraditie. In de tweede helft van november organiseert Salou de Del Mar a la Taula (Gastronomische Dagen van de Inktvis). November staat bekend als de beste tijd om inktvis te eten en Salou is de perfecte plek om ervan te genieten. Bovendien zal Salou ook Tasta Salou organiseren, een reeks proeverijen met wijn of cava Torelló, iedere donderdag van eind september tot Kerstmis. Meer informatie vindt u hier.

Clickania, Playmobil Festival (9-17 oktober)

Herbeleef je jeugd op het Playmobil Festival, een van de meest populaire en unieke festivals in Costa Dorada. De Sant Francesc kerk aan het gelijknamige plein in het Middeleeuws plaatsje Montblanc wordt omgetoverd tot een Playmobil paradijs voor kinderen en verzamelaars. Er zijn diorama’s van de Middeleeuwen, piraten, circus, Egyptenaren, Playmobil computerspellen en wedstrijden. Voor de kleintjes is er een speurtocht langs winkels in de stad. Voor meer informatie zie hier.

Snelle sportauto’s Rally RACC (14-17 oktober)

Hou je van snelle auto’s, dan wil je de 56ste editie van de World Rally Championships in Costa Dorada, een van de meest prestigieuze evenementen in de Spaanse autokalender, niet missen. Races starten dagelijks vanuit Salou of PortAventura World en toeschouwers kunnen de races vanaf verschillende punten langs de routes gratis bekijken. Voor meer informatie over het evenement en de routes, zie hier. Andere gerenommeerde sportevenementen in Salou zijn de triathlon Salou Challenge  (1-3 oktober) en het 1e Catalaanse Aqua Beach Trail Championship, dat op 9 oktober zal plaatsvinden.

Halloween in PortAventura World (18 september – 14 november)

Tussen september en november is het op attractiepark PortAventura World de griezeligste tijd van het jaar: Halloween. Door het hele park zijn veel spooky Halloween attributen en duizenden pompoenen tentoongesteld. Ook worden er special Halloween voorstellingen gegeven waaronder de La Muerte Viva waar 20 acteurs je de stuipen op het lijf jagen, Horror in Texas, Halloween Forever en Bang Bang Halloween. Een van de hoogtepunten van de vieringen is de geweldige lichtshow op het meer van het park en de jaarlijkse angstaanjagende parade. Jongere bezoekers zullen worden betoverd door SésamoAventura, waar Elmo, Cookie Monster, Bert, Ernie en andere geliefde Sesamstraat-personages liedjes zingen in Halloween-kostuums. Voor meer informatie en het boeken van tickets, zie hier.

Related posts