Bear Grylls Survival Academy

Het befaamde Griekse Sani Resort heeft in 2023 de unieke eer om zijn gasten het survivalvavontuur van hun leven aan te bieden in de Bear Grylls Survival Academy, voor het derde jaar op rij en voor het eerst inbegrepen voor de gasten. Met het Bear Grylls-programma – het eerste en enige in een resort in Europa – bezorgt Sani het hele gezin een onvergetelijke ervaring. Het is geen wonder te noemen dat Sani Resort reeds vier jaar op rij werd bekroond als ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ in de World Travel Awards.
 
Survival in harmonie met de natuur

Bear Grylls Survival Academy, opgericht door de meermaals bekroonde avonturier Bear Grylls, staat over de hele wereld bekend als dé referentie voor outdoor survivalavontuur. Speciaal voor de gasten van Sani Resort hebben Bear en zijn team van hoog opgeleide survivalexperts een gevarieerd programma ontworpen, afgestemd op deze buitengewone locatie.
 
De ongeëvenaarde ligging van Sani Resort in een prachtdomein van 400 hectare, met uitgestrekte bossen en wetlands nabij de Middellandse Zee, vormt de ideale setting voor een onvergetelijk avontuur en geeft dit programma een uniek karakter. Sani Resort staat garant voor een opwindende expeditie waarbij gasten worden aangemoedigd om fysieke en mentale grenzen te verleggen en met behulp van de natuur nieuwe vaardigheden te leren. Survival draait immers om overleven in harmonie met de natuur, die deelnemers door dit programma nog meer zullen respecteren en appreciëren.

Bear Grylls zegt over de samenwerking:

    “We hebben een heel bijzonder partnerschap met Sani Resort, het is geweldig om hier voor het derde jaar terug te keren. Sani is uniek omdat het zelf een groot aantal sportacademies van wereldklasse aanbiedt, en ik ben blij dat onze visie op kindvriendelijke survivalvaardigheden daar deel van kan uitmaken. Onze Bear Grylls Survival Academy is uniek, omdat het kinderen aanmoedigt om digitale schermen achterwege te laten en de natuur te ontdekken. Het geeft kinderen de kans om te leven in het hier en nu, en iets te proberen wat ze waarschijnlijk nog nooit hebben meegemaakt. Ik heb altijd geloofd dat de waarde van het leven draait om veerkracht: die vasthoudende, nooit opgevende geest hebben; leren omgaan met mislukkingen; leren hoe je teams opbouwt, hoe je een leider bent en hoe je goed communiceert. De academie van Sani doet precies dat, weg van de schoolbanken, in de ongelooflijke natuurlijke omgeving van Sani Resort.”

Lees ook het artikel: De leukste festivals deze zomer in Kroatië!

Een leerrijk avontuur voor het hele gezin

De Bear Grylls Survival Academy is een once in a lifetime kans om deskundige overlevingstechnieken te leren van echte experts. Het programma richt zich niet alleen tot stoere mama’s en papa’s maar tot het hele gezin. Alle gasten, jong en oud, kunnen tijdens hun verblijf in het Sani Resort deelnemen aan de Bear Grylls Survival Academy. Het is de ideale manier om een boeiende tijd door te brengen met het hele gezin, plezier te maken en nieuwe vaardigheden te leren in een veilige en leuke omgeving.
 
De leerrijke familiecursus – vanaf zes jaar – begint bijvoorbeeld met een zoektocht naar het basiskamp. Van daaruit trekken gezinnen via een parcours door de bossen en het kreupelhout naar het Bear Grylls Survival Camp. Ze leren er overleven in het wild, schuilplaatsen bouwen, vuur maken….
 
Specifiek voor tieners is er een zesdaagse cursus die begint met een trip naar het basiskamp. Elke dag leren de deelnemers nieuwe survivaltechnieken zoals vuur maken, speren maken en ermee werpen, survival op het strand, een schuilplaats bouwen, voedsel vinden, nachtelijk navigeren, een vlot bouwen, redding op zee…

Innovatieve ervaringsreizen
De Bear Grylls Survival Academy werd in 2012 opgericht door ex-militair bij de Britse Special Forces Edward Michael ‘Bear’ Grylls. Wat begon met een extreme vijfdaagse cursus ‘Survival in the Highlands’ in Schotland leidde in een mum van tijd tot wereldfaam. De Verenigde Staten en China gingen voor de bijl en er volgden televisieprogramma’s en BAFTA-awards voor Bear Grylls.

De Bear Grylls Survival Academy maakt deel uit van Sani Resorts steeds groter wordende aanbod van sportacademies van wereldklasse zoals het Rafa Nadal Tennis Center en de Chelsea FC Football Academy. Met dergelijke initiatieven versterkt Sani Resort zijn positie als leider in hotelinnovatie en ervaringsreizen.

Related posts