Zuid-Korea is hét land om te bezoeken in 2022

Zuid-Korea wordt steeds populairder en veel mensen staan te trappelen het land te bezoeken zodra dit mogelijk is. Waarom Zuid-Korea hét land is om te bezoeken in 2022? 5 goede redenen:

1. Zuid-Korea is hot. Een golf van Zuid-Koreaanse cultuur overspoelt de wereld. Er is zelfs een naam voor dit verschijnsel: hallyu. K-food, K-pop, K-drama, K-beauty – er is een wereldwijde fascinatie voor de Koreaanse cultuur. Volgens de taalapp Duolingo willen steeds meer mensen Koreaans leren, met name dankzij de hitserie Squid Game. Hoe leuk om al deze kennis in het land zelf in de praktijk te brengen.

2. Zuid-Korea heeft Jeju. Een vulkaanuitbarsting vele miljoenen jaren geleden heeft geresulteerd in het grootste en mooiste eiland van Korea. Unesco heeft het hele eiland tot beschermd werelderfgoed verklaard. Met name dankzij de unieke door de natuur gevormde gangenstelsels van lava. Verder is het er fijn toeven dankzij de relaxte sfeer en prachtige droomstranden.

3. Zuid-Korea heeft historie. Vele prachtige tempels zoals de Bulguksa Tempel en zijn grot, ook wel de Stenen Boeddha Tempel, met een immense uit stenen gehouwen Boeddha die over zee kijkt. Maar ook authentieke dorpen van ‘Hanoks’, Koreaanse traditionele huizen, zelfs in de moderne metropool Seoul dwaal je in Bukchon Hanok Village door 6 eeuwen geschiedenis tussen de woningen van steen, hout, aarde en moerbeiboom rijstpapier. Korea telt in totaal 15 Unesco erfgoed locaties.

Lees ook het artikel: De 6 beste ski resorts voor de wintersport in Utah

4. Zuid-Korea heeft Seoul. Wolkenkrabbers, lichtreclames en hippe restaurants maar ook verschillende paleizen, een stadsmuur uit de 14e eeuw en traditionele theehuizen. Start een verblijf in Seoul met een ééndaagse stadstour, bijvoorbeeld per e-bike. Dé manier om de verborgen pareltjes te ontdekken en meer over de geschiedenis te horen. Mis de wijk Gangnam, bekend van de hit Gangnam Style, niet om de typische 24/7 vibe van Seoul te beleven.

5. Zuid-Korea is gezond. Aan de basis van de gezonde Koreaanse levensstijl staat de lichte keuken gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe. Kimchi, gefermenteerde kool, is inmiddels ook in Nederland populair en staat bol van de goede bacteriën. Koreaanse beautyproducten zijn wereldbekend om hun effectiviteit. De gezondheidszorg is van hoog niveau en Korea wordt alom geprezen om de aanpak van de coronacrisis.

Kijk voor informatie over Zuid-Korea op https://english.visitkorea.or.kr/enu/index.kto 

Momenteel geldt een verplichte quarantaine van 10 dagen bij aankomst in Zuid-Korea.

Related posts