Zonder test op vakantie naar Turkije

Turkije heeft recent de toegangsprocedure voor reizigers uit veel Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. Mede vanwege de snel groeiende vaccinatiegraad en de beheerste Covid-besmettingscijfers kunnen Nederlandse ingezetenen zorgeloos naar Turkije reizen voor hun vakantie, stedentrip of familiebezoek. De reiziger vult online het entry-form in en toont bij aankomst in Turkije een geautoriseerde gezondheidsverklaring.

Gezondheidsverklaring met vaccinatie of covid-genezing
Het is voor de Turkse autoriteiten van groot belang om Covid-besmettingscijfers te beheersen. Het land was wereldwijd het eerste dat een toeristisch certificeringsprogramma lanceerde (juni 2020). Met de genomen maatregelen en de vaccinaties van toeristische medewerkers is een succesvol programma geïntroduceerd, hetgeen locale medewerkers en buitenlandse bezoekers zekerheid en veiligheid biedt.

Er is niet langer een PCR-test vereist als de reiziger bij aankomst in Turkije een bewijs van volledige vaccinatie overlegt, dat is afgegeven door de vaccinerende instantie. De laatste vaccinatie dient van minstens 14 dagen voor vertrek te dateren.
Ook met een medische verklaring dat de reiziger tijdens de periode van zes maanden voor aankomst in Turkije met Covid besmet was en daarvan genezen verklaard is, is niet langer een PCR-test vereist. 
In alle andere situaties is een reis naar Turkije evenzeer mogelijk en dan met een negatieve uitslag van een PCR-test binnen 72 uur of een antigentest binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Form for Entry to Turkije
Vakantiegangers uit Nederland vullen gemakkelijk online een Form for Entry to Turkije in. Dit dient uiterlijk 72 uur voor vertrek van de vlucht online ingediend te worden bij de Turkse overheid. Voor deze en andere actuele informatie bezoeken consumenten de website van het Turks Nationaal Verkeersbureau.

Related posts

One Thought to “Zonder test op vakantie naar Turkije”

Comments are closed.