Zon, zee & strand ♥ Portugal

Beeld je in, een uitgestrekte kustlijn met zacht goudkleurig zand op elk strand. Een lange zomer en de warme zonnestralen op je huid en heerlijk eten om van te genieten. Al deze ingrediënten vind je in Portugal! Portugal heeft van Nederland de kleurcode geel gekregen, kortom let’s go to Portugal! We weten dat het moeilijk is om slechts één strand te kiezen, omdat er zoveel variatie is en het landschap verandert als je langs de kust gaat, maar hier zijn een paar van onze favorieten.

Praia da Marinha, Lagoa

Praia da Marinha heeft goudkleurig zand, helder water en grotten die erom smeken om ontdekt te worden. Als u een gids wilt, zijn er boottochten om u te helpen deze te verkennen. Als je meer durft, ga dan op expeditie en zwem dicht bij hen. Dankzij de afgelegen locatie (je kunt er alleen komen via een trap die langs de klif loopt) wordt de menigte op afstand gehouden, wat betekent dat degenen die de excursie maken worden beloond met eenzaamheid in een prachtige omgeving.

Praia da Quinta do Lago, Almancil

Ga voor een luxe verblijf naar Praia Quinta do Lago. Een van de meest luxueuze golf- en woonwijken van de Algarve, er zijn tal van unieke villa’s om te ontspannen na een lange dag op het strand. Het strand zelf is alleen toegankelijk via een houten brug over de Ria Formosa-lagune. Quinta do Lago is gezinsvriendelijk, met schilderachtige, houten parasols die u tijdens uw verblijf kunt huren.

Praia do Ancão, Almancil

Praia do Ancão is de plek waar de lokale bevolking en de Portugese hogere korst naartoe gaan om te genieten van de tijd op het strand. Ondanks de afgelegen status zijn er nog steeds tal van restaurants en bars in de buurt om van te genieten, en watersporten zijn behoorlijk populair

Praia da Barreta/ Praia da Ilha Deserta, Faro

Praia da Barreta ligt op een afgelegen eiland (Ilha Deserta vertaalt naar verlaten strand) en biedt zes mijl van bijna ongerept zand. Het ontbreken van een gemakkelijk pad naar het strand houdt alle, behalve de meest onverschrokken strandjagers op afstand. De enige manier om dit strand te bereiken is per boot, die het hele jaar door elke dag bij Cais da Porta Nova kan worden gevangen. De rit duurt ongeveer een half uur, waarbij de eerste boot om 10:00 uur vertrekt en de laatste om 19:00 uur het eiland verlaat.

Praia de Vale Figueira, Aljezur

Voor natuurliefhebbers en surfers is dit strand bij het dorp Aljezur betoverend. Natuurlijke schoonheid is er in overvloed; beklim de kliffen voor adembenemende uitzichten en geniet van een bijna verlaten stuk perfect zand. Met niets meer dan een smalle, onverharde weg die ernaartoe leidt, wordt bezoekers geadviseerd om hun eigen eten en water mee te nemen.

Lees ook ons artikel: Estland, dé gastronomische outdoor bestemming
Voor de actuele kleurcodes & reisinfo zie: wijsopreis.nl

Related posts

One Thought to “Zon, zee & strand ♥ Portugal”

Comments are closed.