Zo ziet de top 10 van grootste Europese airlines er nu uit

SCHIPHOL – Turkish Airlines blijft wat betreft het aantal vluchten momenteel de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. In de top tien, die door Eurocontrol is gepubliceerd op basis van het aantal op maandag uitgevoerde vluchten, staat Air France op de tweede plek, gevolgd door KLM op plek vijf.

KLM voerde maandag 262 vluchten uit, een afname van 52 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal vluchten lag een fractie (1 procent) hoger dan een jaar geleden. KLM bleef Lufthansa (236 vluchten, -85 procent) net voor.

Een opvallende naam op de derde plek is Widerøe. De Noorse regionale luchtvaartmaatschappij voert vrijwel uitsluitend binnenlandse vluchten uit en zit qua capaciteit slechts vijftien procent onder het niveau van vorig jaar. Maandag voltooide Widerøe 333 vluchten, achttien procent meer dan twee weken geleden.

Ook bijzonder is het feit dat het niet-Europese Qatar Airways in de top tien staat. Maandag voerde de maatschappij 164 ‘Europese’ vluchten uit. Dat is vooral te danken aan de inzet van nieuwe Boeing 777F’s en passagiersvluchten voor vrachtoperaties, meldt topman Eamonn Brennan van Eurocontrol.

Opvallend is het ontbreken van de grote prijsvechters Ryanair, easyJet en Wizz Air in de top tien. De maatschappijen hebben de vluchtuitvoering vanwege de internationale reisrestricties op een zeer laag pitje staan.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts