Wild, ruim en vrij – ontdek het buitenleven in Finland

Om echt vrij te zijn, heb je alleen de ongerepte wildernis en een vleugje waanzin in je bloed nodig. Finland, met veel ruimte en de schoonste lucht ter wereld, biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten voor alle smaken. Als land van tegenstellingen en contrasten kunt u met alle zintuigen genieten van uw verblijf.

Onze unieke nationale parken zijn de poort naar de Finse natuur en elk van hen toont de natuurlijke kenmerken van het gebied waarin ze zich bevinden. Archipel bezaaid met eilanden en eilandjes, ongerepte bossen die stilletjes tot aan de hemel reiken, meren die glinsteren in duizend tinten blauw, en de wildernis van de heuvels van Lapland. De nationale parken – sommige direct naast de grootste Finse steden – bieden ook geweldige mogelijkheden voor training en recreatieve sporten.

Finland is een natuurlijke keuze als het op zoek is naar een actieve vrijetijdsvakantie voor gezinnen met kinderen, spannende sportevenementen of school- en studentenkampen met sportactiviteiten. Er is letterlijk voor elk wat wils – of je nu wilt wandelen in de wildernis langs eeuwenoude paden, een mountainbiketocht wilt maken of gewoon in de herfst bessen wilt plukken.

Buitenactiviteiten in Finland

Finland is een divers land met vier regio’s en vier seizoenen. Deze diversiteit in natuur en weersomstandigheden maakt veel verschillende buitenactiviteiten het hele jaar door en seizoensgebonden mogelijk.

De zomer is het perfecte seizoen om te hardlopen, fietsen, golfen en allerlei activiteiten te doen waar de milde Finse zomers perfect voor zijn. De zomertemperaturen komen zelden boven de +30 graden Celcius uit, wat betekent dat het klimaat ideaal is voor vele soorten activiteiten en sporten. Ook zijn de zomerdagen erg lang, vooral in het noorden, vanwege de nachtloze nachten. De herfst is de tijd om de natuur in te trekken: probeer kamperen, ga vissen en geniet van wandelen. De herfstkleuren, in het Fins ‘ruska’ genoemd, bereiken hun hoogtepunt meestal in september en dat is wanneer Finnen massaal naar buiten trekken.

De winter in het noorden van Finland, Lapland, begint meestal in oktober-november en duurt tot het late voorjaar. Gedurende deze periode heeft Lapland, evenals het centrale deel van Finland, Lakeland, sneeuw en bevriezen de meren. Vanwege het lange sneeuwseizoen is Finland een geweldige winter – en lente! – bestemming voor zowel alpineskiërs, snowboarders, schaatsers als langlaufers.

Actieve en sportieve vakanties

Of je nu je vakantie wilt doorbrengen met genieten van de rust van de wildernis, of een hardcore sportvakantie wilt proberen, het is mogelijk in Finland. Skiën, fietsen, rennen, wandelen – het is er allemaal.

Er zijn veel goede redenen om te sporten. Misschien heb je een competitieve instelling of probeer je je eigen grenzen te vinden. Misschien is het fitness en jezelf in vorm houden. Misschien wilt u gewoon wat stoom afblazen en plezier hebben met uw gezin of een groep gelijkgestemde vrienden. De meeste Finnen blijven actief om een ​​simpele reden: sporten en bewegen bevorderen de gezondheid en het welzijn. Zo simpel is het. Daarom heeft Finland een grote selectie aan binnen- en buitenactiviteiten en faciliteiten om uit te proberen. We hebben 40 goed onderhouden nationale parken, meer dan 60 skigebieden van Lapland tot Zuid-Finland, meer dan 100.000 meren om in de zomer te suppen, kajakken of kanoën – en de lijst gaat maar door.

Onze ski- en sportresorts en instituten – waaronder meerdere Olympische Trainingscentra – bedienen zowel professionals als recreatieve sportliefhebbers het hele jaar door sporteducatie en vrijetijdsactiviteiten.

Internationale sportevenementen

Finland organiseert elk jaar een aantal internationale sportevenementen, waaronder langlaufen en skiën, marathons en ultra-hardloopevenementen voor professionele en recreatieve hardlopers. Finse evenementen drummen meestal op een eigen ritme – ze kunnen eigenzinnig zijn, maar ze zijn altijd goed georganiseerd. Wist je dat je in Finland zelfs in de winter een marathon kunt proberen? U hoeft zich geen zorgen te maken over de hittegolven.

Als je naar alle grootste sportevenementen ter wereld bent geweest, waarom zou je dan niet buiten de gebaande paden treden en in plaats daarvan een uniek en exotisch evenement in het noorden proberen? We beloven dat er schone lucht, veel arctische natuur, aardige mensen en nieuwe ervaringen zullen zijn. Probeer na afloop van het evenement een Finse sauna en spring in een meer – herstel is gegarandeerd. Finland is ook een geweldige bestemming voor kinderen, dus neem je hele gezin mee en maak er een volle vakantie van!

Related posts

One Thought to “Wild, ruim en vrij – ontdek het buitenleven in Finland”

  1. […] ook het artikel: Wild, ruim en vrij – ontdek het buitenleven in FinlandBron: […]

Comments are closed.