Wegbrengers en afhalers niet welkom Schiphol

Mensen die iemand komen wegbrengen of ophalen op Schiphol zijn tijdelijk niet welkom in het luchthavengebouw. Dat meldt de luchthaven naar aanleiding van de sinds dit weekend aangescherpte coronamaatregelen van de Nederlandse overheid.

Wie familie, vrienden of collega’s naar Schiphol brengt of ze ophaalt kan ze uitzwaaien of verwelkomen op de Kiss & Ride-strook voor de deur of op P1, de parkeergarage die het dichtst bij de terminal ligt.

Lees ook het artikel: Dit zijn de beste eilanden voor een fijne vakantie

“Op dit manier voorkomen we dat het te druk wordt in de terminal”, aldus de luchthaven. Het kabinet kondigde vrijdagavond een ‘milde lockdown’ aan, waarbij wordt geadviseerd 1,5 meter onderlinge afstand te bewaren op locaties waar geen coronapas getoond hoeft te worden. Mondkapjes waren al weer verplicht in de terminal, zowel voor als achter de security.

Vanaf 6 november geldt er ook weer een mondkapjesplicht op de gehele luchthaven van Schiphol. Nu is een mondkapje alleen verplicht vanaf de security, straks ook ervóór. Wie geen mondkapje draagt riskeert een boete van 95 euro. De mondkapjesplicht gaat naast Schiphol ook weer in andere publieke binnenruimtes gelden, zoals in winkels en bibliotheken, en op stations. In vliegtuigen en openbaar vervoer was dit al het geval. Daarnaast wordt de inzet van de CoronaCheck-app uitgebreid naar onder meer sportscholen, terrassen en musea. Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt naar minimaal de helft van de week thuiswerken.

Bron: https://luchtvaartnieuws.nl/

Related posts

One Thought to “Wegbrengers en afhalers niet welkom Schiphol”

Comments are closed.