VNC: Loonsverhoging cabinepersoneel KLM Cityhopper

SCHIPHOL – Vakbond VNC heeft, na lang onderhandelen, een deal bereikt met KLM over een nieuwe CAO voor het cabinepersoneel van KLM Cityhopper. Een deel van de werknemers kan daardoor een structurele loonsverhoging tegemoet zien.

“We hebben veel moeite gedaan om, in de huidige omstandigheden, een zo goed mogelijk pakket samen te stellen”, aldus de VNC. Onderdeel van de afspraken met KLM is onder andere een loonsverhoging van 2,5 procent, die met terugwerkende kracht ingaat per 1 augustus 2020. Die geldt alleen voor cabinepersoneel dat aan een modaal salaris of lager zit.  “Concreet zullen daarom vanaf de CA1 salaristrede 8, Inflight Supervisor salaristrede 6 en Cabin Supervisor salaristrede 5 geen verhogingen plaatsvinden.”

Wel is in een apart protocol, dat loopt tot 1 februari 2024, een toeslag afgesproken voor CA1’s en Cabin Supervisors in hun negende en tiende dienstjaar. “We hebben dit gedaan om de CA’s die momenteel boven modaal verdienen of gaan verdienen en vertraagd zullen doorstromen naar KLM perspectief te blijven bieden in hun salarisgroei.”

De winstdeling van 2019 zal in twee delen worden uitgekeerd, waarbij de eerste helft zo spoedig als administratief mogelijk wordt uitbetaald en de tweede helft in oktober 2021.

Voor wat betreft de looptijd van de CAO is overeengekomen deze te laten eindigen op 28 februari 2022. “We vinden dit als VNC belangrijk, omdat we daardoor tijdig in onderhandeling kunnen over nieuwe arbeidsvoorwaarden.”

De VNC heeft de voorlopige deal met KLM voorgelegd aan haar leden, die nog moeten instemmen met de voorwaarden die nu zijn afgesproken.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts