Vliegverkeer Hongkong dreigt stil te vallen

Hongkong overweegt om een verplichte quarantaineperiode van twee weken in te stellen voor piloten en cabinemedewerkers, waardoor het vliegverkeer zo goed al stil zal komen te liggen. Tot nu toe geldt er voor hen een uitzondering op deze verplichting, die al langer voor ‘gewone’ burgers geldt. De luchtvaartsector waarschuwt dat het vliegverkeer van en naar Hongkong dan nagenoeg tot stilstand komt.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde South China Morning Post. Iedereen die twee uur of langer in Hongkong verblijft zou volgens het plan veertien dagen in quarantaine in een hotel moeten gaan. Volgens de krant is met name home carrier Cathay Pacific zeer kritisch.

Lees ook het artikel: Vliegverbod voor VK, Zuid-Afrika & Zuid-Amerika

Cathay is niet de enige maatschappij die zich zorgen maakt over nieuwe reisrestricties. In Nederland dreigt KLM alle intercontinentale vluchten vanaf eind deze week te moeten schrappen, omdat er geen uitzondering komt op de verplichte sneltest voor vertrek naar Nederland. KLM wil niet het risico lopen dat ze personeel in het buitenland moet achterlaten bij een positieve testuitslag.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts