Vliegverbod zuidelijk Afrika stopt

De Nederlandse regering stopt met het vliegverbod voor landen in zuidelijk Afrika, dat eerder werd ingesteld vanwege de besmettelijkere omikronvariant die er rondging. Maar omdat een Europees inreisverbod voor niet-EU-burgers vanuit zeerhoogrisicolanden nog wel van kracht blijft, verandert er voor de reiziger weinig.

Het Europese inreisverbod kent meer uitzonderingen dan het Nederlandse vliegverbod. Zo mag iemand alsnog naar een EU-land reizen als een familielid ziek is of overlijdt, of voor bezoek aan een kleinkind. Ook gelden er uitzonderingen voor beroepen in bepaalde sectoren, zoals transport, energie, journalistiek, diplomatie of luchtvaart. Reizigers die via een EU-land doorreizen, krijgen ook een uitzondering.

Lees ook het artikel: Vanaf 1 februari verloopt coronareisbewijs

Wie een uitzondering krijgt, moet alsnog een negatieve PCR-test en een antigeentest overleggen. Ook moet diegene bij aankomst in quarantaine. Na vijf dagen is de zelfisolatie weer voorbij, mits de persoon een negatieve coronatest heeft.

Het Nederlandse vliegverbod voor zuidelijk Afrika gold voor onder meer Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Mozambique. Het RIVM adviseerde met het verbod te stoppen, omdat buurlanden het inmiddels ook niet meer hebben. Het vliegverbod loopt af per 23 december om 00.00 uur.

Bron van dit artikel: Zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Vliegverbod zuidelijk Afrika stopt”

Comments are closed.