Vind de ultieme stress detox in NL hier!

Stress detox

Wie wil het niet, onthaasten op vakantie. Waar de hectiek van je afglijdt zodra je een voet op het terrein hebt gezet. Waar kleine kinderen zonder gevaar kunnen ronddartelen en grotere kids het avontuur ervaren van ‘back to basics’. Waar je letterlijk een paar versnellingen terugschakelt. Dat is een vakantie in een BoerenBed, wij geven je vijf redenen waarom dit de ultieme stress detox is!

Het avontuur van ‘simple life’

Een van de kenmerken van een BoerenBed-vakantie, is dat je even leeft zonder elektriciteit en moderne apparatuur. Dat is een avontuur op zich. Het dagelijks leven begint met het stoken van de houtkachel. Want zonder vuur, geen koffie, thee of een warme maaltijd. ’s Avonds zorgen olielampen en kaarsen voor de sfeervolle verlichting en wanneer je met z’n allen rond de buitenkachel zit, heb je eigenlijk niet veel meer nodig. Nou ja, wel graag een warme douche en toilet en een comfortabel bed. En die heb je!

‘Melk komt uit een pak, toch?’
Vakantie op de boerderij is synoniem aan spelenderwijs leren. Vraag een willekeurig kind uit de stad hoe groot een koe is, en het heeft eigenlijk geen idee. Ook koeien melken, schapen scheren of fruit oogsten is voor veel kinderen (en ouders!) een hele nieuwe ervaring. Een vakantie bij BoerenBed levert geheid een aantal geweldige onderwerpen voor de volgende spreekbeurt op! Maar ook voor een werkstuk economie over neveninkomsten van de boer.

Aandacht voor elkaar
Zonder moderne afleiding als tv, netflix of social media, besteed je automatisch meer tijd met en aandacht aan elkaar. Hout halen, vuur maken, slowfood koken, barbecue-en, een boek lezen, spelletjes spelen. Dit is het moment van goede gesprekken en samen leuke dingen doen. Ofwel quality time.

Reset in een BoerenBed
Jong en oud voelt zich weleens ‘geleefd’ en in de huidige coronatijd helemaal. School, werk, studie zijn soms behoorlijk dwingend en Zoom- of Teamssessies maken het extra vermoeiend. Mensen zijn er klaar mee. Tijd voor een reset in een BoerenBed. Zonder de continue druk van de mobiele telefoon of laptop, ga je automatisch in een lagere versnelling. De hectiek glijdt van je af zodra je een stap op het erf zet en je onderdompelt in het groen. De ideale stress detox toch?

Knuffelen met koeien, dartelen tussen de lammetjes
Elk BoerenBed is een werkende boerderij, soms met vee, soms met fruitbomen of akkerbouw. Maar zonder kleine dieren geen BoerenBed. Kinderen krijgen er nooit genoeg van. Schaapjes aaien, kippen voeren of meehelpen bij het melken van de koeien. ’s Ochtends eieren halen in de kippenren en ’s middags een ritje met de boer op de tractor. En is zoon- of dochterlief even uit beeld, dan zit die waarschijnlijk in de knuffelschuur tussen de cavia’s of konijnen.

Lees ook het artikel: Hoezo glamping, ik slaap bij Het Boerenbed

Related posts