Vijf onvergetelijke wandelavonturen in Paznaun

De Silvretta-groep is met zijn 74 drieduizend meter hoge bergen een van de mooiste berggebieden in het Midden-Alpengebied. Midden in dit indrukwekkende gebergte ligt het Paznaundal. Of het nu gaat om een safari in het eeuwige ijs, spectaculaire zonsopgangen op de top, drie bergen van 3000 meter op één dag, actievolle wandelingen over hangbruggen en waterpret, of een hoogteparcours met negen etappes – deze zomer kunnen gasten die Paznaun bezoeken tal van panoramische uitzichten en spannende wandelavonturen beleven.


Dit zijn alvast vijf geweldige avonturen in Paznaun die je niet mag missen:

1. Een gletsjersafari op de Jamtal-gletsjer
Tijdens de LOWA-gletsjersafari met een berggids ervaren wandelaars vanaf 16 jaar een van de bekendste gletsjers van de oostelijke Alpen. Je leert hoe je stijgijzers en veiligheidstouwen correct moet gebruiken en je maakt kennis met de wetenschap rondom de gletsjers met spannende weetjes over het eeuwige ijs. Deze route brengt je langs gletsjermolens, gletsjerpoorten en rotsformaties gemaakt van het ijs. Daarnaast vertelt de gids alles over gevaarlijke gletsjer-spleten en over de specifieke kenmerken van de Jamtal-gletsjer. Na een verfrissende pauze in Jamtalhütte, loop je terug naar Galtür.
De middelzware dagtocht (looptijd 5 uur; 650 hoogtemeters) is elke zateradg van juli tot septemberte boeken, ongeacht het weer. Kosten inclusief taxi transfer, berggids, klim-gordel en stijgijzers per persoon – € 49,- of 39,- (met de Silvretta Card Premium) . En liefhebbers kunnen gratis LOWA-wandelschoenen testen.

2. Zonsopkomst op de Mittagkopf
Iedere dinsdagochtend brengt een taxi de wandelaars naar Visnitztal voor de begeleide zonsopgangwandeling. In de ochtendschemering wandelen de deelnemers in ongeveer 45 minuten naar de Mittagkopf (2.249 m). Hier wacht een onvergetelijk moment – als de zon langzaam opkomt boven het Samnaun gebergte en met zijn prachtige kleurenspel de dag inluidt. Na deze kleurrijke zonsopgang met een indrukwekkend uitzicht over Paznaun loop je bergafwaarts langs de bloeiende alpenrozen naar de Visnitzalm, waar een stevig alpenontbijt voor je klaar staat. Via een ontspannen bospad leidt de weg je terug langs Rotwegkapelle naar Kappl.
Tijdens deze middelzware tocht wordt in 5 uur zo’n 300 hoogtemeters afgelegd. Kosten zijn inclusief taxi, ontbijt en gids. Kinderen tot 10 jaar: 27.-, volwassenen 44 Euro. Silvretta Premium Card-houders betalen 20 of 29 Euro.

3. Drie bergen van drieduizend meter in één klap
Omringd door de machtige gletsjers van de Silvretta beklimmen enthousiaste wandelaars elke donderdag van eind juni tot eind september drie hoge bergen van 3.000 meter in één dag tijdens een begeleide bergwandeling. Op weg naar de toppen van de Breite Krone (3.079 m), de Grenzeckkopf (3.047 m) en de Bischofspitze (3.029 m) worden de wandelaars, ondanks de hoogte, ver-rast door een kleurrijke verscheidenheid aan planten en met een beetje geluk zie je de koning van de bergen – de steenbok. Adembenemend uitzicht over de omliggende bergen is gegarandeerd.
De tocht is geschikt voor wandelaars met een goede conditie. Kosten: volwassenen 31 euro, kinderen tot 16 jaar: 23 euro, Premium Card-houders wandelen gratis.

4. Actie voor gezinnen op avontuurlijke wandelroute Idalp
De 7,5 kilometer lange avontuurlijke wandelroute Idalp neemt wandelaars en actieve gezinnen uit Ischgl mee door drie verschillende groene alpen hooggebieden met vier avontuurlijke stops tot aan de Idalp. Na de oversteek over de indrukwekkende Kitzloch-kloof, loop je naar de Fimbabach via twee spectaculaire hangbruggen, de 120 meter lange Kitzloch-brug en de 110 meter lan-ge Bärenfalle-brug met als hoogste punt 70 meter boven de grond. Hier vind je het Adventure Stage, ter hoogte van het tussenstation van de Silvrettabahn. De Schwarzwassersee en de Pardatscher See zorgen voor verfrissing, terwijl een bos- en meerbaan, een bouldermuur, twee klimtorens, de rietboot en een touwtrekbaan voor actie zorgen. Het pad gaat verder door het hooggebergtelandschap naar het avonturenpark Vider Truja aan de Vidersee. Rondom het stuwmeertje bewandel je een avonturenpad met watermolens, water- en zandbakspeeltuin, klimrek en een watercirculatiesysteem. Nieuw in 2021: Slacklines (evenwichtstouwen parcours) en glijbanen, maar ook zwemfaciliteiten, bouldermuren en trampolines. Vanaf hier is het nog maar vijf minuten naar de Idalp. Waaghalzen stappen halverwege de kabelbaan op de terugweg naar het dal uit bij de Skyfly op het middenstation. Met de Flying Fox vlieg je met snelheden tot 85 km per uur naar Ischgl terug. Uitstekende snacktip: de barbecueplaatsen bij de Pardat-scher See en het Vider Trujapark.

5. Etappewandelingen op de Paznauner Höhenweg
11.000 hoogtemeters, 120 kilometer en negen verschillende etappes. De Paznauner Höhenweg verleidt ervaren wandelaars tot bergtochten in een afwisselend natuurlandschap. De rondweg tussen See, Kappl, Ischgl en Galtür is even uitdagend als indrukwekkend. Of je nu één, twee, drie of alle negen etappes loopt. Voor iedere afzonderlijke route heb je als wandelaar tussen 3,5 en 9,5 uur per dag nodig om 7 tot 22 kilometer af te leggen. De hoogtemeters variëren van 700 tot 2000 meter. Tijdens alle etappes beleef je het spectacu-laire landschap en de indrukwekkende natuur die voortdurend veranderen. Tussen de routes wachten in traditionele alpenhutten heerlijke regionale Paznaun-gerechten op je en ze bieden er zelfs gezellige slaapplekken aan, want na elke etappe overnacht je in een berghut of je keert terug naar het dal.

Alle informatie over Paznaun is te vinden op: www.ischgl.com/enwww.galtuer.com/enwww.kappl.com/en en www.see.at/en

Lees ook het artikel: Dit zijn fijne campings in het groene Nedersaksen

Related posts

One Thought to “Vijf onvergetelijke wandelavonturen in Paznaun”

  1. […] Vijf onvergetelijke wandelavonturen in Paznaun […]

Comments are closed.