Vier St. Patrick’s Day virtueel mee!

Den Haag – Woensdag 17 maart is St. Patrick’s Day. De dag dat Ierland en iedereen die zich Iers voelt de beschermheilige van Ierland eert en dit viert. Dit jaar worden de St. Patrick’s Day-festiviteiten op een andere manier uitbundig gevierd en staat het feest nog meer dan ooit in het teken van samenhorigheid en verbondenheid. Wereldwijd kan iedereen, gekleed in het groen, virtueel deelnemen aan alle festiviteiten en evenementen die er georganiseerd worden.

St. Patrick is de nationale patroonheilige van Ierland. Hij is alomtegenwoordig op het Ierse eiland en kerken, kathedralen en zelfs bergen zijn naar hem vernoemd. Volgens de legende heeft hij ook alle slangen uit Ierland verdreven! Tegenwoordig resoneert zijn verhaal over de hele wereld, met miljoenen die zijn feestdag markeren als een viering van het Ierse erfgoed en de Ierse cultuur.

Iedereen kan St. Patrick’s Day vanuit huis meevieren, met een scala aan virtuele feesten en livestreams. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden:

Ierland Toerisme presenteert op 17 maart het St. Patrick’s Day at Home Live concert
Het 1,5 uur durende programma wordt een groot, interactief feest vol Ierse muziek en dans. Er vinden live optredens plaats van speciale gasten waaronder de Celtic drummers en de Shamrock Tenors en kijkers kunnen deelnemen aan een aantal verrassende workshops van o.a. Guinness en Riverdance. Het virtuele event wordt live gestreamd vanuit drie van Ierland’s beroemdste pubs en iedereen kan vanuit huis deelnemen. Hoewel we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, kunnen we toch samen feest vieren. Geniet mee op 17 maart vanaf 20.00 uur: St. Patrick’s Day Live concert www.ireland.com/stpatricksdayathome
#StPatricksDayAtHome

Global Greening
Elk jaar kleurt de wereld op 17 maart groen voor St. Patrick’s Day. Honderden iconische bezienswaardigheden en locaties, van Brussel tot Buenos Aires en van Sydney tot San Francisco lichten groen op – de nationale kleur van Ierland. Tijdens de twaalfde editie van de Global Greening 2021 gaan meer dan 400 gebouwen en locaties, verspreid over 56 landen wereldwijd in het groen verlicht worden.
#globalgreening

Greenings 2021 in Nederland

Voor het tweede jaar op rij licht het 10 meter hoge beeld van het Kissing Couple XXXL in Amsterdam Westpoort groen op. Het is een bijzonder symbool van de warmte en genegenheid Ook maakt de Gloriëtte in Meerssen weer deel uit van de Global Greening. Ze krijgen gezelschap van twee nieuwe locaties, O’Casey’s Pub in Den Haag en het Internationaal Klompenmuseum in Eelde:

O’Casey’s Pub in Den Haag
De winnaar van de ‘The Best Irish Pub in the World Award’* neemt dit jaar deel aan de Global Greening 2021. Eigenaar John Gulay: “We zijn verheugd dit jaar groen op te lichten op St. Patrick’s Day als een sterk symbool van hoop en verbondenheid voor de Ieren en vrienden van Ierland over de hele wereld. Onze Ierse pub is, net als de vele duizenden Ierse pubs over de hele wereld, belangrijk voor de Ierse gemeenschap – een plek om elkaar te ontmoeten, te praten, te genieten van muziek en gelach. We kijken uit naar de dag waarop het weer kan. Ondertussen doen we mee om het licht voor Ierland aan te houden”.
(* Winnaar Irish Hospitality Global Awards oktober 2019)

St. Patrick’s Festival
Dit jaar vindt het mega populaire straatfeest online plaats, en daardoor kun je, waar je ook ter wereld bent, deelnemen. Het meerdaagse festival (van 12-17 maart) biedt bezoekers meer dan 100 virtuele evenementen met onder andere: storytelling, poëzie, muziek, maar ook culinair, dans en humor. Het festival is overal ter wereld toegankelijk en wordt in live gestreamd. https://www.stpatricksfestival.ie/

St Patrick’s Festival Drone Light Show ‘Orchestra of Light’
Als onderdeel van het St. Patrick’s Festival vindt op 17 maart een spectaculaire lichtshow plaats met 500 drones die boven de Samuel Beckett Bridge in Dublin gaan vliegen. In bewegende formaties zullen de drones de Ierse cultuur symboliseren – zoals traditionele muziek, dans en oude Keltische kunst om de wereld een gelukkige St. Patrick’s Day te wensen.

Related posts