Verzekeraar Allianz dekt oranje reisgebieden

Allianz Oranje reisgebieden

Als eerste gespecialiseerde reisverzekeraar in Nederland breidt Allianz de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uit naar gebieden met kleurcode oranje. Maar alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID-19.

Eerder lanceerde Allianz al de quarantainedekking (extra reis- en verblijfkosten) voor groene en gele bestemmingen binnen de EU. Er was echter nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Dat gebrek aan verzekeringsopties voor verre bestemmingen blokkeerde reizigers om een verre reis te boeken. Door het besluit van Allianz komt daar verandering in.

Allianz dekt vanaf nu medische kosten vanwege een coronabesmetting binnen de reisverzekering (indien meeverzekerd) als de reden van de oranje kleurcode alleen COVID-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Lees ook het artikel: Qantas hervat twaalf lange afstandsroutes

In een oranje land of gebied biedt Allianz alleen dekking van een medische behandeling bij een coronabesmetting, en geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een klant recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Kleurcode op het moment van vertrek
Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan COVID-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde direct maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Verzekeraar Allianz dekt oranje reisgebieden”

Comments are closed.