Vandaag vervalt inreisverbod Verenigde Staten

Zoals bekend, vervalt vandaag het inreisverbod voor de Verenigde Staten. Delta Air Lines merkt daardoor een enorme belangstelling voor vliegtickets naar de VS. Veel trans-Atlantische vluchten zullen maandag voor 100 procent gevuld zijn, zo laat Delta weten.

In de afgelopen zes weken is het aantal buitenlandse ticketverkopen bij de maatschappij met 450 procent gestegen ten opzichte van de zes weken daarvoor, toen nog niet bekend was dat de VS weer open zou gaan. Delta verwacht daarom ook in de weken na maandag goedgevulde vliegtuigen.

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor reizen en voor veel mensen over de hele wereld die hun dierbaren al bijna twee jaar niet hebben kunnen zien”, zegt Ed Bastian, de CEO van Delta.

Lees ook het artikel: KLM voor het eerst naar Cancun

“Hoewel we in de zomer veel landen hun grenzen hebben zien heropenen voor Amerikaanse bezoekers, hebben onze internationale klanten wegens het inreisverbod niet met ons kunnen vliegen of de Verenigde Staten kunnen bezoeken. Dat verandert nu allemaal. We zijn de Amerikaanse regering dankbaar voor het opheffen van de reisbeperkingen en kijken ernaar uit om families, vrienden en collega’s te herenigen.”

Delta verhoogt deze winter op verschillende trans-Atlantische routes de frequentie, waaronder Amsterdam – Boston.

Gevaccineerd en getest
De VS opent alleen de grenzen voor volledig gevaccineerden. Zij moeten bovendien een negatief testbewijs bij zich hebben van maximaal drie dagen oud. Reizigers jonger dan 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, maar wel getest.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Vandaag vervalt inreisverbod Verenigde Staten”

Comments are closed.