Vaker vakantie in eigen land

Na een lang jaar thuiszitten worden de coronamaatregelen langzamerhand opgeheven en is er steeds meer mogelijk, waaronder reizen naar het buitenland. Maar of we staan te springen om weer de grens over te steken valt te betwijfelen. Uit onderzoek* van hostelketen Stayokay blijkt namelijk vakantie in ons eigen land steeds meer in trek is onder Nederlanders. 

Gewoon in Nederland
Veel mensen ontdekten afgelopen jaar hoe mooi Nederland is. Meer dan de helft (54%) van de ondervraagden geeft aan dat ze door de lockdown Nederland als vakantieland meer hebben leren waarderen. Het merendeel (61%) is dan ook van plan om na corona vaker tripjes doen in Nederland in plaats van het buitenland. En ondanks dat we in een klein landje leven, stemt bijna iedereen (92%) ermee in dat er hier nog veel plekken voor hen te ontdekken zijn. 

Blijven ontdekken
Waar de volgende binnenlandse reis naartoe gaat? De top drie van populaire bestemmingen in Nederland bestaat uit vakantie in natuurgebieden (52%), eilandhoppen op de Waddeneilanden (47%) en een stedentrip (46%). Ook voor een bezoek aan bekende musea (38%) en toeristische trekpleisters (36%) als de Keukenhof of Madurodam staan Nederlanders weer in de rij. 

Duurzaam reizen
Dit jaar dus minder vaak naar de Costa Brava of Parijs, en vaker een huisje op de Veluwe of Vlieland. Mogelijk heeft deze verschuiving niet alleen te maken met Covid-19, maar ook met het feit dat de meeste Nederlanders (68%) het steeds belangrijker vinden om bij het reizen rekening te houden met het milieu. Zo is de helft (49%) om deze reden van plan om minder vaak voor een verre reis te kiezen. In Nederland blijven is dus niet alleen leuk, maar ook duurzaam. 

Voor ieder wat wils
Wil jij (blijven) ontdekken hoe mooi Nederland is? De hostels van Stayokay zijn te vinden door heel het land en op de meest verrassende locaties. Van kunst en cultuur proeven in de stad, tot actief de natuur verkennen of even uitwaaien op het strand. Zo is er deze zomer in Nederland voor ieder wat wils. Vind hier alle bestemmingen.

*Onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Stayokay onder 1.073 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder in juni 2021

Lees ook ons artikel: HAL kondigt herfstcruises voor 2021 aan!

Related posts

One Thought to “Vaker vakantie in eigen land”

Comments are closed.