Vakantiehuizen populair deze winter

Er zijn voor deze winter meer vakantiehuizen geboekt ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van vakantiehuizen specialist Belvilla. Nederlanders boekten voor de maanden november en december 12% meer dan diezelfde periode in 2020. De populairste bestemmingen voor de vakantiehuizen zijn deze winter Nederland, België en Oostenrijk. 

Groepsboekingen weer terug
Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, laat weten dat de mogelijkheid om in groepen te reizen een van de voornaamste redenen is voor het herstel. “Vorig jaar was reizen in grote groepen lastiger vanwege de coronamaatregelen. Daarom werden onze grotere huizen maar mondjesmaat geboekt. Dit jaar is dat anders. We zien nu dat er meerdere generaties families weer samen op vakantie gaan, groepen vrienden die samen een huis boeken of meerdere koppels die samen weggaan.” 

Lees ook het artikel: Ruinaulta – De Grand Canyon van Zwitserland

Stijging
Het aantal groepsboekingen is de afgelopen twee jaar gestegen. In de winter van 2019 bedroeg 43% een groepsboeking, dit jaar is dat 61%. In 2019 bestond een groepsboeking gemiddeld uit 8 personen, dit jaar zijn dat er 9. 

Heb je nog ideeën nodig voor komende winter? Bekijk dan ook de ANWB Reiswijzer, gericht op de meest populaire najaars- en wintervakantiebestemmingen en het op rij zetten van de belangrijkste informatie voor jouw najaarsvakantie.

Related posts

One Thought to “Vakantiehuizen populair deze winter”

Comments are closed.