United Airlines gaat meer Afrika aanbieden

United Airlines gaat samenwerken met het Zuid-Afrikaanse Airlink. Door de nieuwe codeshare-overeenkomst kunnen reizigers vanuit de VS met één United Airlines ticket naar meer dan veertig bestemmingen in zuidelijk Afrika vliegen. United Airlines kan door de samenwerking tickets gaan verkopen naar relatief populaire bestemmingen in Afrika als Madagaskar, Mozambique en Victoria Falls, luchthavens waar Airlink lijndiensten op uitvoert, veelal vanuit Johannesburg.

Airlink is in de afgelopen periode in het gat gesprongen dat de nationale Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij South African Airways (SAA) open liet vallen door alle operatie te staken. Overigens is SAA recent opgekrabbeld uit haar faillissement en op bescheiden schaal weer gaan vliegen. De regionale luchtvaartmaatschappij stond voor de pandemie bekend als de airline die reizigers namen als ze in zuidelijk Afrika in een specifieke plaats moesten zijn voor mijnbouw of een safari. In augustus dit jaar sloot het bedrijf al een soortgelijke deal – toen met de vlieggigant Emirates uit Dubai.

Lees ook het artikel: Thailand vanaf november open voor toeristen

United is later dit jaar van plan om vluchten te gaan uitvoeren tussen Washington en Nigeria en Ghana. De maatschappij biedt al een lijndienst tussen New York en Johannesburg. De samenwerking met Airlink betreft ook het spaarprogramma MileagePlus, zodat leden miles kunnen vergaren op vluchten met Airlink. De nieuwe samenwerking komt opvallend genoeg naast het al bestaande verbond tussen United, via Star Alliance, met South African Airways. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

2 Thoughts to “United Airlines gaat meer Afrika aanbieden”

  1. […] Airlink. Lees het volledige artikel over de samenwerking tussen United & Airlink hier Daarnaast werden ook de banden tussen South African Airways (SAA) en Emirates aangetrokken, terwijl […]

Comments are closed.