UEFA Champions League in Istanbul

Istanbul telt af naar de finale van de UEFA Champions League, een van ’s werelds toonaangevende sportevenementen. De finale van het belangrijkste voebaltoernooi van Europa is op zaterdag 10 juni a.s. in het Atatürk Olympisch Stadion in de Turkse metropool. Voetbalfans die naar de stad komen voor de finale krijgen veel meer dan een spannende finale.

Veelzijdig en verslavend
Met zijn opwindende cultuur- en kunstaanbod, heerlijke smaken, historische plekjes, unieke stadsarchitectuur, levendige nachtleven en een breed scala aan winkelmogelijkheden, belooft Istanbul voetbalfans een fantastische reis. Je kunt gerust een week in deze dynamische en wereldwijd meest bewonderde bestemming doorbrengen alvorens het eerste fluitsignaal klinkt. Het speciale Champions Festival, ter gelegenheid van de UEFA Champions League finale, wordt van 8-11 juni georganiseerd op het terrein van het Yenikapı-festival. Op 9 juni wordt om 16:00 uur het UEFA Ultimate Champions Tournament 2023 gespeeld met deelname van de UEFA-ambassadeurs. GoTürkiye, het officiële toerismepromotieplatform van Türkiye, zal op dezelfde dag 2 DJ-sets hosten met Chris Luno B2B Ceaus, Guillaume de Kadebostany en Lost Frequencies.

Lees ook het artikel: Sandals Dunn’s River Resort geopend

Historisch erfgoed van ongekende schoonheid
Historische bouwwerken uit Istanbul’s rijke verleden trekken wereldwijd honderdduizenden bezoekers. Door zijn strategische ligging heeft de stad, die door de geschiedenis heen talloze beschavingen heeft gekend, ook veel historische gebouwen met sporen uit verschillende tijdperken en culturen. Het “Historische Schiereiland” herbergt veel van de iconische gebouwen van de stad, zoals het Hippodrome, de Hagia Sophia, de Basilica Cisterne, de Blauwe Moskee, het Archeologisch Museum en het Topkapi-paleis. De torens van Istanbul zijn ook must-see attracties. De Galata-toren, het beroemde bouwwerk aan de skyline van Istanbul, biedt een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het observatieterras. De iconische Maagdentoren aan de Bosporus stelt haar bezoekers in staat om het prachtige Istanbul vanuit een heel ander gezichtspunt te bekijken.

Cultuur-, gastronomie- en winkelstad
De stad kenmerkt zich evenzeer door zijn unieke mix van kunst en cultuur. Eeuwenoude tradities, moderne kunstgaleries, culturele centra, straten met kunstenaars en ontwerpers, concertzalen en een toenemend aantal culturele en artistieke evenementen. Informeer over komende voorstellingen en evenementen in bijvoorbeeld Atatürk Cultural Center (AKM) en Santral İstanbul. De hartslag van hedendaagse kunst voel je in het Pera Museum, het Atlas Cinema Museum of İstanbul Modern.

Istanbul’s is een paradijs voor de fijnproever. Van stijlvolle sterrenrestaurants tot eenvoudige maar smakelijke lokale gerechten. De Turkse keuken, gevormd door de vele verschillende culturen die İstanbul door de eeuwen heen heeft gehuisvest, is een van de belangrijkste redenen om de stad te bezoeken.

Met zijn historische bazaars, luxe boetieks en designerwinkels biedt Istanbul zijn bezoekers een rijke winkelervaring. Voel de sfeer in de historische winkelstraten en vergaap je aan authentieke handgemaakte tapijten, keramiek en traditioneel handwerk in de Grand Bazaar en de Kruidenbazaar. In Taksim en Nişantaşı shop je de nieuwste modecreaties van wereldberoemde designers en modemerken. 

Meer informatie: goturkiye.nl  

Related posts