Turkije begonnen aan het vaccineren van alle medewerkers in het toerisme

Van receptionist tot piloot, van ober tot gids; Turkije kondigt aan dat iedereen die werkzaam is in het toerisme voor het begin van het zomerseizoen gevaccineerd is.  

Het initiatief werd medio maart aangekondigd als onderdeel van het ‘Safe Tourism Certification Program’. Met als doel dat dat internationale reizigers Turkije veilig kunnen bezoeken en de gezondheid van mensen die werkzaam zijn in het toerisme en hun families wordt gewaarborgd. Inmiddels is het vaccinatieprogramma voortvarend van gang gegaan.

Het vaccinatieprogramma wordt minutieus uitgevoerd onder toezicht van de Ministeries van Volksgezondheid en Werkgelegenheid. In samenwerking met het Ministerie van Cultuur en Toerisme en het Ministerie van Volksgezondheid is een platform geïntroduceerd waarop toeristische bedrijven hun medewerkers kunnen registreren voor vaccinatie.

Het Safe Tourism Certification Program is wereldwijd een van de eerste en meest succesvolle programma’s is op dit gebied. Tot op heden zijn ruim 8.000 toeristische bedrijven gecertificeerd.

Related posts