Top 10 vakantiebestemmingen om kerst vieren

Reisorganisatie CheapTickets.nl heeft de top 10 vakantiebestemmingen waar Nederlanders de kerstvakantie is 2021 doorbrengen in kaart gebracht. Deze vakantiebestemmingen zijn op te delen in drie categorieën: zonbestemmingen, Europese stedentrips en reizen buiten Europa. 

De top 10 meest geboekte bestemmingen voor de kerstvakantie 2021:

  1. Istanbul
  2. Barcelona
  3. Dubai
  4. Londen
  5. Malaga
  6. Madrid
  7. Dublin
  8. Stockholm
  9. Cancun
  10. Rome

Nederlanders willen naar de zon
De meeste Nederlanders kiezen voor de zon in Spanje; Barcelona is favoriet, daarna volgen Malaga en Madrid. Sinds de eerste aankondiging van de avondlockdown op 28 november ziet CheapTickets.nl een groei van maar liefst 38,8% in zoekgedrag- en boekgedrag. Grootste stijgers zijn steden als Lissabon, Rome en Istanbul. Ook buiten Europa wordt de zon opgezocht, bestemmingen in het Midden-Oosten en Midden-Amerika zijn in trek. Uit de stijgende vraag naar vliegtickets is duidelijk af te lezen dat Nederlanders de lockdown in eigen land willen ontvluchten.

Lees ook het artikel: Vanaf woensdag strengere inreisregels

Kerststeden waar Nederlanders naartoe vliegen
Naast de zonnige oorden blijven trips naar ‘kerststeden’ ook deze kerstvakantie populair. Waar het zoek- en boekgedrag naar Lissabon, Rome en Istanbul enorm steeg, bleef de vraag naar Londen steady, maar wel immer favoriet in de top 10 als kerststad. Daarnaast worden Dublin en Stockholm veel geboekt als stedentrip.

Buiten Europa ook interessant voor Nederlanders
Ook buiten Europa wordt de zon opgezocht. Dubai en Cancun prijken bovenaan in de top 10 als ‘verre bestemmingen’. New York blijft bij uitstek een populaire bestemming voor een stedentrip buiten Europa om de feestdagen door te brengen. 

Related posts

One Thought to “Top 10 vakantiebestemmingen om kerst vieren”

Comments are closed.