Toeristen in 2022 welkom in Nieuw-Zeeland

Gevaccineerde internationale reizigers zijn vanaf 30 april 2022 weer welkom in Nieuw-Zeeland. Dat heeft minister Chris Hipkins (Volksgezondheid) bekendgemaakt. Het land opent voor het eerst sinds het begin van de pandemie de grenzen voor buitenlanders. Naast een volledige vaccinatie is ook een negatieve coronatest nodig. Daarnaast moeten reizigers zeven dagen thuis of op een andere plek in quarantaine.

“Het is tijd voor een volgende stap”, aldus de minister. Gevaccineerde Nieuw-Zeelanders en visumhouders die in Australië wonen, mogen vanaf 16 januari naar het land reizen onder de versoepelde regels. Vanaf 13 februari geldt dat voor Nieuw-Zeelanders en visumhouders uit alle andere landen.

Lees ook het artikel: Brussels Airport wil hogesnelheidstreinen

Begin vorig jaar sloot Nieuw-Zeeland de grenzen voor buitenlanders, om het coronavirus buiten de deur te houden. Degene die naar het land wilde reizen, moest twee weken in quarantaine in een hotel. Met de nieuwe aankondiging hoeven internationale reizigers vanaf volgend voorjaar dus niet meer verplicht in een quarantainehotel na aankomst in het land.

Wel komen daar andere maatregelen voor in de plaats: een negatieve coronatest voor vertrek, een vaccinatiebewijs, een test bij aankomst en dus zeven dagen thuis in quarantaine. Wie in een zeerhoogrisicogebied is geweest is nog altijd niet welkom.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts