Tientallen nieuwe vakantieroutes bij Lufthansa

FRANKFURT – Door het vaccineren verwachten Lufthansa en dochterbedrijf Eurowings Discover dat het reizen komende zomer weer op gang komt. Om daarvan te profiteren, lanceren zij tientallen nieuwe vakantieroutes vanuit de hubs in Frankfurt en München.

“We verwachten dat veel landen de reisbeperkingen tegen de zomer zullen versoepelen, aangezien steeds meer mensen zijn ingeënt. We weten dat de vraag sterk zal toenemen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven”, zegt Lufthansa-directeur Harry Hohmeister.

Daarom kondigt hij nu twintig nieuwe bestemmingen aan vanuit Frankfurt en dertien vanuit München. Het gaat met name om bestemmingen in het Caribisch gebied en Zuid-Europa.

Vanaf Frankfurt worden onder meer Paphos, Rijeka, Lamezia Terme, Djerba, Ponta Delgada en Varna nieuw aangeboden binnen Europa en vanaf München gaat het om bestemmingen als Jerez, Chania, Mykonos, Kos, Kavalla, Zakynthos, Preveza en Hurghada.

Eurowings Discover, de nieuwe longhaul-lowcost-tak, start komende zomer routes van Frankfurt naar Mombassa en Zanzibar in Afrika, Punta Cana in de Dominicaanse Republiek en Anchorage in Alaska. Verder worden winterbestemmingen Mauritius en de Malediven nu ook in de zomer aangevlogen.

Komende winter volgen ook lijndiensten naar Montego Bay in Jamaica en Varadero in Cuba.

Op verschillende van deze routes gaan Lufthansa en Eurowings Discover de concurrentie aan met voormalige samenwerkingspartner Condor. Daarnaast richten de Duitsers zich nu meer op vakantievervoer omdat het herstel van het zakelijke verkeer naar verwachting veel trager gaat.

“Ons vakantieprogramma voor de zomer van 2021 is sterker dan ooit”, aldus Hohmeister.

Related posts