The Renewal in Portugal

Corc Yoga biedt iedereen de kans zichzelf fysiek en mentaal op de eerste plaats te zetten. Dat kan binnenkort tijdens The Renewal, een uniek retreat in het luxueuze viersterren ecoresort Ecorkhotel Évora in Portugal. Voor de gemoedsrust en de veiligheid van de deelnemers vindt de retreat plaats van 7 tot en met 13 oktober, een periode waar reizen weer wat makkelijker zal zijn.

Het concept van de luxeretreat werd volledig bepaald door de prachtige omgeving van Alentejo: rust, verpozen en relaxeren. Wie deelneemt aan The Renewal staat een week van ontspanning te wachten. Tijdens dagelijkse yoga-, wellness- en workoutsessies kunnen deelnemers zichzelf weer opladen en even ontsnappen aan de prikkels van ons drukke leven. Verrassende activiteiten waarbij deelnemers de indrukwekkende streek ontdekken, zorgen dan weer voor de nodige ontlading. The Renewal is synoniem voor heerlijke dagen overgoten met zon, gezonde voeding en verbondenheid.

Herbronnen tijdens The Renewal

Van 7 tot en met 13 oktober kunnen deelnemers terug op zichzelf plooien. Herboren worden. Zelfzorg en ecologisch bewustzijn vormen daarbij de rode draad. Daarom stelde Corc Yoga een team van experts samen. Stuk voor stuk geselecteerd op basis van kennis en ervaring. Zo wordt iedere gast begeleid door gepassioneerde yoga-instructeurs met specialisaties in Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga. Zowel fervente yogafanaten als wie nieuwsgierig is om yoga te ontdekken, kunnen deelnemen.

Maar ook sound healing experten en gereputeerde chef-koks staan paraat om elke gast een topvakantie te bezorgen. Als locatie koos Corc Yoga voor het Ecorkhotel Évora, een uniek kurkhotel met een uitgestrekte infinity pool op het dakterras, comfortabele suites en een heerlijke tuin. Het programma schenkt bijzondere aandacht aan het beleven van Portugal en de prachtige streek rond Évora met onder meer een exclusieve wijnproeverij, een bezoek aan de grootse kastelen van Alentejo en de mooiste stranden in Comporta. 

World Mental Health Day

The Renewal vindt plaats in de betoverende omgeving van Alentejo. Het kleinschalige ecoresort is vlot te bereiken via de luchthaven van Lissabon en bevindt zich middenin een bos van kurkeiken. Corc Yoga en de lokale bevolking, beschouwen deze ‘corc oaks’, sierplanten met een ruwe schors maar sterke ziel, als een inspiratiebron. Het zijn robuuste bomen die, wanneer ze gesnoeid of geveld worden, alleen maar krachtiger terug groeien.

Die innerlijke standvastigheid draagt ieder in zich. Al kan de juiste context, omgeving en begeleiding helpen. Om die reden doneert Corc Yoga een deel van haar opbrengsten aan Teen Challenge Portugal, een lokale partner die zich inzet voor mentale welzijn van de mensen. Fransisco Chavez, psycholoog en directeur van de organisatie, neemt ook deel aan de retreat om zijn steentje bij te dragen aan een holistische en helende ervaring. Op 10 oktober, World Mental Health Day zal Silvia Garcia zorgen voor een inspirerende lezing. Professor Garcia is een toonaangevende expert met wereldfaam op het vlak van mentaal welzijn. Ze is een veelgevraagde spreker over veerkracht en geluk. Na haar lezing zorgt Leslie Durso, vegan chef en wellness expert, voor een rijkelijk en gezond diner.

Een zorgeloos verblijf in alle veiligheid

Wie in het Ecorkhotel Évora tot zichzelf wil komen, kan met een gerust hart vertrekken. De Portugese dienst voor Toerisme kende het resort immers het strenge ‘Clean & Safe’-label toe. Dat betekent dat alle veiligheidsmaatregelen er met de grootste zorg worden nageleefd.

Het team van The Renewal is perfect voorbereid en opgeleid om het welzijn en de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Dankzij preventieve maatregelen en protocollen verloopt het verblijf van elke gast zonder zorgen en stress. Daarnaast liggen de suites verspreid in de tuin, waardoor gasten de gemeenschappelijke ruimtes maar weinig hoeven te benutten. De uitgestrektheid van het landschap zorgt er bovendien voor dat social distancing perfect kan worden nageleefd, zonder dat dit afbreuk doet aan de vakantiebeleving. 

Lees ook het artikel: Ryanair: 926 extra vluchten naar Portugal

Related posts

One Thought to “The Renewal in Portugal”

  1. […] ook het artikel: The Renewal in PortugalBron: […]

Comments are closed.