Testbewijs om te vliegen wordt doodnormaal

De luchtvaart gaat nooit meer terug naar het ‘oude normaal’. Dat verwacht Schiphol-topman Dick Benschop. “Het testbewijs wordt onderdeel van de nieuwe werkelijkheid”, zei hij tijdens zijn virtuele nieuwjaarstoespraak.

De coronacrisis schopt het internationale vliegverkeer al twee jaar danig in de war. Continu veranderende inreisregels zorgen voor een afname van de vraag naar vliegtickets en reizigers moeten constant in de gaten houden welke eisen er gelden op de plaats van bestemming en in hun thuisland. De regels variëren van het ondergaan van een antigeen- of PCR-test tot een verplichte vaccinatie of boosterprik.

Lees ook het artikel: Mallorca promoot duurzame fietsroutes voor 2022

Hoe het coronavirus zich de komende jaren ontwikkelt is nu nog niet duidelijk, maar Benschop windt er geen doekjes om: het meenemen van een digitaal vaccinatie- of testbewijs blijft ook in de toekomst nodig. “Na de aanslagen van 11 september veranderde de wereld ook. Sinds dat moment kwam er extra nadruk te liggen op veiligheid binnen de luchtvaart, met de nodige maatregelen. Nu wordt gezondheid het thema.”

Het Europese coronareisbewijs zal zonder boosterprik na negen maanden verlopen. De nieuwe beperkte geldigheidsduur geldt vanaf 1 februari, laat de Europese Commissie definitief weten. Op een vaccinatie moet na een halfjaar in principe een booster volgen, stelde de Europese Commissie eerder voor. Klik hier voor het hele artikel

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Testbewijs om te vliegen wordt doodnormaal”

Comments are closed.