Swiss onthult nieuwe premium economy

Swiss premium economy

Afgelopen maandag heeft airline SWISS haar nieuwe Premium Economy Class onthuld. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij zal haar nieuwe product eind dit jaar introduceren aan boord van de Boeing 777. Met dit nieuwe product belooft de airline meer privacy en een meer comfort in vergelijking met de standaard Economy Class. Het belangrijkste aspect van het nieuwe boordproduct is de stoel: het gaat om een zogeheten fixed-backshell exemplaar, in opdracht van SWISS ontworpen door ZIM. De stoel heeft een Business Class-achtige look, maar kan niet volledig plat.

Passagiers kunnen verder aan boord genieten van een uitgebreid cateringaanbod, en hebben de dubbele bagagevrijheid ten opzichte van Economy Class. Premium Economy-klanten hebben daarnaast voorrang bij het instappen. Met de introductie van Premium Economy versterkt SWISS naar eigen zeggen haar premium-positie in het groeiende segment van vrijetijdsreizen. Tickets voor de nieuwe klassen zijn onmiddellijke ingang te boeken voor vluchten naar Bangkok, Hongkong, Los Angeles, Miami, San Francisco, São Paulo en Singapore.

Swiss premium economy
Foto: SWISS

De Premium Economy wordt geleidelijk in SWISS’ vloot van twaalf Boeing 777-300ER’s van de maatschappij geïnstalleerd. Aan het begin van het zomerseizoen van 2022 moet de ombouw voltooid zijn. De prijzen van een enkele reis zullen tussen de twee- en driehonderd euro hoger liggen ten opzichte van Economy. Elke 777 wordt voorzien van 24 Premium Economy-stoelen in een 2-4-2 opstelling. De stoelen zijn ongeveer 47 centimeter breed, tegenover 43,4 centimeter in Economy Class. De seat pitch is 99 centimeter; dat is in Economy 78,7 centimeter.

De introductie van Premium Economy stond eigenlijk al afgelopen voorjaar in de planning, maar liep vertraging op door de coronacrisis. Na de introductie van Premium Economy biedt Swiss aan boord van haar Boeing 777-vloot nog drie klassen: Economy, Business en First. SWISS is niet de enige Europese luchtvaartmaatschappij die investeert in de introductie van een Premium Economy Class; KLM doet in 2022 hetzelfde. Nadere details daarover moeten nog worden onthuld. 

Lees ook ons artikel: Embraer ontwikkeld nieuw turboproptoestel
Bron: www.zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Swiss onthult nieuwe premium economy”

Comments are closed.