Steeds drukker in de trein, vooral in het weekend

trein drukte

Een dagje uit gebeurt weer vaker met de trein. De NS ziet het aantal reizigers in het weekend oplopen naar 61 procent van het aantal in 2019, zo meldt het bedrijf. Afgelopen zondag werd het hoogste aantal weekendreizigers van dit jaar gehaald met ruim 312.000.

Na de versoepelingen van het OV-reisadvies (de trein is niet meer alleen voor essentiële reizen) is er een gestage stijging te zien in het aantal treinreizen. De afgelopen weken was 40 procent van het gebruikelijke aantal reizigers weer terug. In het weekend ligt dat aantal steeds iets hoger.

Dat de stijging doordeweeks relatief gezien achterblijft bij die in het weekend, komt doordat veel forenzen nog thuiswerken of -studeren. Als in september de universiteiten, hogescholen en kantoren weer (volledig) opengaan, zal dat verschil naar verwachting bijtrekken.

Omdat er de komende weken een verdere groei van het aantal reizigers voorzien wordt, is de NS bezig het aantal treinen op te voeren tot 98 procent van de dienstregeling. Vanaf 14 juni rijden weer alle treinen, met uitzondering van het nachtnet en extra forensentreinen in de spits.

Lees ook het artikel: Kroatie blijft zich ontwikkelen
Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts