Spaanse tak Thomas Cook gooit handdoek in de ring

PALMA DE MALLORCA – Thomas Cook Airlines Balearics, de Spaanse tak van het failliete Thomas Cook die zelfstandig doorging, stopt er alsnog mee. Volgens het bedrijf is het perspectief voor de toekomst te onzeker om door te gaan. Negentig mensen verliezen door het besluit hun baan.

De Thomas Cook Group ging in september 2019 failliet, en beschikte voorheen over luchtvaartmaatschappijen in België, Duitsland, Scandinavië en Spanje. De Belgische tak werd in 2017 overgenomen door Brussels Airlines, en nadat het faillissement van het moederbedrijf startten de overige drie airlines zelfstandig door: Condor bleef – na een afgeketste overname door LOT – onder eigen naam vliegen, de Scandinavische tak ging door als Sunclass Airlines en in Spanje bleef Thomas Cook Airlines Balearics bestaan.

Thomas Cook Airlines Balearics werd in 2018 opgezet voor het uitvoeren van vluchten tussen Europese bestemmingen en Mallorca. Het Spaanse vakantie-eiland is erg populair bij Duitse toeristen, en na het omvallen van airberlin vestigden diverse luchtvaartmaatschappijen er een basis.

De Spaanse luchtvaartmaatschappij vroeg in 2019, net als het moederbedrijf, uitstel van betaling aan. Het Duitse PANAF Holding nam het bedrijf over en zette Álvaro Middelmann (voorheen SVP Spanje & Portugal bij airberlin) aan het hoofd van de onderneming.

Middelmann heeft het personeel nu geïnformeerd dat Thomas Cook Airlines Balearics, dat nog maar met twee Airbus A320’s vloog, alsnog wordt opgedoekt. De toekomst ziet er somber uit, en investeerder PANAF wil niet langer geld steken in de Spaanse luchtvaartmaatschappij.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts