Sotogrande® viert zijn 60e verjaardag

Sotogrande®, Europa’s toonaangevende golf-, residentiële en lifestyle bestemming in Zuid-Spanje, viert haar diamanten jubileum met een speciale evenementenkalender die alles viert wat de bestemming de afgelopen 60 jaar zo gerenommeerd heeft gemaakt. Het exclusieve lifestyle resort pakt uit met een heus openlucht filmfestival en een dinerconcert verlicht door duizenden kaarsen. De omvangrijke kalender omvat daarenboven een uitgebreid aanbod aan sportieve festiviteiten met een golftoernooi geïnspireerd op de jaren ’60, de Sotogrande Regatta, een bijzondere polowedstrijd en nog zoveel meer.

Het unieke en pittoreske gebied, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, adembenemende omgeving, aanbod van wereldklasse en rijke culturele geschiedenis is sinds de oprichting uitgegroeid tot een van de meest exclusieve en gegeerde bestemmingen in Europa, die bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Een jaar vol events

Speciaal voor de 60e verjaardag van Sotogrande® werd een feestelijke evenementenkalender samengesteld. Naast een sixties themafeest in The Beach van La Reserva Club, omvat het programma ook een openlucht filmfestival dat hulde brengt aan zes decennia film en entertainment, en een uniek dinerconcert verlicht door duizenden kaarsen. Hiermee wordt het Candlelight concept voor het allereerst naar Sotogrande® gebracht tijdens een magische avond in The Beach. Ook sport staat centraal in de festiviteiten met een polowedstrijd in juli, georganiseerd in samenwerking met Ayala Polo Club en Iberian Polo. In augustus kunnen golfers van La Reserva Club, Real Club Valderrama, Real Club Sotogrande en Almenara Golf deelnemen aan een golftoernooi geïnspireerd op de jaren ’60 in La Reserva Club.  Ook de Sotogrande Regatta keert terug in augustus wanneer zeilliefhebbers de zee opgaan om te strijden om de Sotogrande Cup en nog veel meer evenementen volgen.

Lees ook het artikel: Ikos Resorts opent vandaag Porto Petro

Verblijven in stijl

Het brein achter het concept van Sotogrande® was Joseph McMicking, een Filippijns-Amerikaanse zakenman. Zijn idee was een soortgelijke gemeenschap te creëren als het exclusieve Forbes Park in zijn thuisstad Manilla. Ongerepte stranden en toegang tot luchthavens waren belangrijk, en dit gebied in de provincie Cadiz paste daar perfect bij. Hij zag het potentieel om een uniek resort te creëren dat de perfecte mix zou bieden van prachtige uitzichten, uitzonderlijke faciliteiten en een exclusieve levensstijl.

Vandaag is Sotogrande® de thuisbasis van meer dan 7000 particuliere eigendommen verspreid over meer dan 2000 hectare. Een vermaarde bestemming voor exclusief wonen, met prachtige stranden, legendarische golfbanen en een levendige sociale scène. Naast de prachtige woningen biedt het complex een reeks voorzieningen en diensten om de levensstijl van de bewoners te verrijken. Deze omvatten toegang tot exclusieve sportclubs, jachthavens en een strandclub.

Een belangrijk stuk van de Sotogrande® lifestyle is het woonaanbod en de privé-gemeenschappen binnen het uitgestrekte gebied van La Reserva Club. Deze zijn gericht op uiteenlopende budgetten, van de meest luxueuze, The Seven (kavelprijzen vanaf € 7.600.000), tot de meest recente ontwikkeling binnen La Reserva, Village Verde, een collectie luxe penthouses en appartementen, (prijzen vanaf € 990.000). Village Verde bestaat uit 121 appartementen die prachtig gelegen zijn in La Reserva’s zes hectare park, en biedt bewoners een uniek gevoel van een moderne gemeenschap. Er is een overvloed aan voorzieningen, waaronder zwembaden, een fitnessruimte, een spa, joggingpaden en tuinen, alles inbegrepen voor de eigenaars.

Daarnaast is Sotogrande® de thuisbasis van een internationaal geprezen school, is er een bruisende jachthaven voor zeilers en werd er met SO/Sotogrande recent een nieuw vijfsterrenhotel geopend.

Rita Jordao, Directeur Verkoop en Marketing voor ontwikkelaar en merkeigenaar, Sotogrande S.A., licht toe: “Sinds de aankoop van vier fincas (boerderijen) en het samenvoegen ervan tot het grootste particuliere landgoed in Spanje in 1962, is Sotogrande S.A. het oorspronkelijke geïntegreerde lifestyle residentiële resort. We zijn vastbesloten om dit spectaculaire stuk van de Costa del Sol continu en met smaak te ontwikkelen tot een eersteklas residentieel resort dat focust op een gezinsgerichte, gezonde levensstijl.
“Sotogrande® is een plek waar inwoners kunnen ontspannen, tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden en kunnen genieten van de overvloed aan uitzonderlijke voorzieningen die worden aangeboden. Dit jaar willen we de reis vieren die Sotogrande® heeft afgelegd, en alles wat de levensstijl hier zo uniek en aantrekkelijk maakt.”

Een buitengewone lifestyle

Sotogrande® heeft enkele van de beste golfbanen in Europa, waar de Ryder Cup, Wereldkampioenschappen golf, evenementen van de Europese Tour (DP World Tour) en van de Ladies European Tour, waaronder de recente Aramco Team Series, hebben plaatsgevonden. Binnen een straal van slechts enkele kilometers zijn er vier kampioenschapsbanen: Real Club Valderrama, Real Club Sotogrande, La Reserva Club en het onlangs gerenoveerde Almenara Golf, die van het resort een must-visit bestemming maken voor golfers.

Sotogrande® is ook een van de meest gerenommeerde polobestemmingen ter wereld, met vijf clubs in de streek. Elk jaar wordt in Sotogrande® het International Polo Tournament gehouden. Dit belangrijke evenement op de internationale polokalender wordt georganiseerd door Ayala Polo Club en viert in 2023 zijn 52e editie. Als onderdeel van de jubileumvieringen zal Sotogrande® optreden als sponsor van de Gold Cup.

Related posts