Snel per vliegtuig naar Klein Curaçao

Niet meer twee uur lang zeeziek worden op een schommelende boot, maar in zes minuten van Curaçao naar de stranden van Klein Curaçao. Dat belooft start-up Dutch Caribbean Islandhopper, dat volgend jaar met amfibievliegtuigen vluchten wil gaan aanbieden.

Dutch Caribbean Islandhopper (DCI) maakte onlangs bekend zich te willen gaan richten op vliegverbindingen tussen Curaçao en bestemmingen in het Caribisch Gebied. Hoe het netwerk er exact uit gaat zien wordt binnenkort bekend, maar de regionale luchtvaartmaatschappij heeft nu onthuld dat er zowel met kleine Cessna’s als met Lake LA-250’s moet worden gevlogen.

De LA-250 is een zogeheten amfibievliegtuig, wat betekent dat het toestel zowel op een gewone landingsbaan als op het water kan landen. Het type was tussen 1982 en 2005 in productie en biedt plaats aan een piloot en vijf passagiers. Welk type Cessna DCI in gedachte heeft is nog niet bekend, maar ook die fabrikant levert toestellen die zijn voorzien van zowel wielen als drijvers om overal te kunnen landen. “Dankzij hun kwaliteiten kunnen we naar de mooiste bestemmingen in het Caribisch Gebied vliegen”, belooft DCI.

Lees ook het artikel: NS komt met meest uitgebreide dienstregeling ooit

De vliegtuigen kunnen plekken bereiken die normaal gesproken alleen per boot toegankelijk zijn. “Ten opzichte van een boot bieden de vliegtuigen verschillende voordelen. Zo zijn ze milieuvriendelijker (geen olie en andere troep in zee), veel sneller en bieden ze een fantastisch uitzicht.”

Dutch Caribbean Islandhopper hoopt volgend jaar de lucht in te gaan. Meer informatie over het vluchtschema volgt op korte termijn.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts