Schiphol verwacht drukke herfstvakantie

Luchthaven Schiphol verwacht een drukke herfstvakantie, met zo’n twee miljoen passagiers in twee weken tijd. Dat is drie keer zoveel als vorig jaar, toen door reisrestricties nog veel landen op slot zaten. Vooral Europese bestemmingen blijken populair.

Hoewel de vakantieperiode een herstel laat zien ten opzichte van vorig jaar, loopt Schiphol nog steeds een miljoen reizigers achter op 2019, toen de coronapandemie nog niet naar Europa was overgewaaid.

Lees ook het artikel: Rustige adults-only weken in Hotel Post, Lermoos

Nederlanders die vanaf Schiphol vertrekken kiezen de komende weken en in de herfstvakantie vooral voor Istanbul, Londen en Barcelona, zo blijkt uit statistieken van de luchthaven. Daarnaast blijven pakketreizen naar vakantie-eilanden populair.

Wie binnen Europa vliegt wordt geadviseerd twee uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. In verband met het controleren van de benodigde reisdocumenten, zoals QR-codes, kan het inchecken langer duren dan normaal.

De Sunweb Group ziet voor beide herfstvakantieweken dat de Nederlander een massale uittocht naar zonbestemmingen in Zuid-Europa. De meest populaire bestemmingen zijn Kreta, Kos, Gran Canaria, Lanzarote en de Algarve. De boekingen laten een zichtbare vraag naar een luxere vakantie zien. Gemiddeld genomen wordt er door vakantiegangers ruim 15% meer geld uitgegeven ten opzichte van twee jaar eerder. Lees meer hierover via de link: https://nexttravelmagazine.com/nederlander-geeft-meer-uit-aan-herfstvakantie/

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Schiphol verwacht drukke herfstvakantie”

Comments are closed.