Schiphol nog in overleg over coronamaatregelen

Schiphol

Schiphol kan tot op heden nog niet zeggen wat er op 25 september verandert aan de coronamaatregelen op de luchthaven. Het vliegveld is daarover nog in overleg met de veiligheidsregio en andere partners, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten. Op tafel liggen onder meer de mondkapjesplicht en de heropening van het panoramaterras.

Tijdens de coronapersconferentie van vorige week dinsdag (16/09) maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat de anderhalvemeter-regel verdwijnt. Ook wordt de mondkapjesplicht op luchthavens gehandhaafd, maar alleen vanaf de securitycheck. Vóór de security mogen luchthavens zelf, in overleg met de lokale autoriteiten, bepalen of mondkapjes verplicht blijven.

Lees ook het artikel: Verzekeraar Allianz dekt oranje reisgebieden

Schiphol bekijkt nu samen met de Veiligheidsregio Kennemerland en andere partners hoe het invulling gaat geven aan deze nieuwe coronamaatregelen. In theorie kan de mondkapjesplicht op bijvoorbeeld Schiphol Plaza komen te vervallen, en kan tevens het panoramaterras weer open. Of dat ook echt gaat gebeuren, besluit Schiphol nadat het overleg hierover is afgerond.

Het goede nieuws voor gevaccineerde reizigers uit zeer hoogrisicogebieden is dat voor hen de quarantaineverplichting vervalt. Vanaf 22 september veranderen de quarantaineregels voor reizen naar Nederland. Gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Suriname of andere zeer hoogrisicogebieden hoeven niet meer in quarantaine. Voor de meeste mensen wordt het daardoor een stuk makkelijker om vanuit die landen naar Nederland te reizen. Lees meer de vervallende quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Schiphol nog in overleg over coronamaatregelen”

Comments are closed.