Schiphol-baas optimistisch over 2021

2020 een jaar met 71% daling aan passerende passagiers ten opzichte van 2019. Maar desalniettemin ziet Schiphol-baas Dick Benschop 2021 optimistisch tegemoet. Ondanks dat het nog een aantal jaar gaat duren voordat de luchtvaart weer op het oude niveau zit, is er hoop.

Hieronder een passage:

“Aan het begin van 2021 zitten we in Nederland wederom in een heel moeilijke situatie. De lockdown is verlengd en verzwaard. Het aantal besmettingen ligt hoog en het virus ontwikkelt zich. Hoe zwaar het is merk je aan het oplopen van de emoties. Iedereen is gevraagd de adviezen, ook het reisadvies, en de regels op te volgen. Schiphol is gevraagd toezicht en handhaving scherp in te regelen.

Denkend in termen van kansen zie ik toch licht aan het einde van de tunnel. Het kabinet heeft, ondersteund door VNO/NCW, hard gewerkt aan het op orde krijgen van de testcapaciteit in Nederland. Dat betekent dat er testcapaciteit beschikbaar komt voor het mogelijk maken van maatschappelijke activiteiten. Niet alleen voor reizen natuurlijk, maar gelukkig ook voor reizen.”

Lees ook het artikel: Passagiers aantallen Schiphol terug naar niveau 1993

Was in het voorjaar de grote vraag nog hoe risicovol het reizen zelf is – dat blijkt gelukkig niet echt risicovol te zijn in het najaar verschoof de aandacht van reizigers naar de reisbeperkingen en de quarantainemaatregelen. Het gebrek aan internationale afstemming en de soms plotseling wisselende bepalingen hebben niet geholpen.

Het gaan testen van reizigers uit oranje-landen voor vertrek en na vijf dagen in combinatie met het beëindigen van de quarantaine gaat nieuwe mogelijkheden bieden voor veilig en verantwoord reizen. In december is een pilot begonnen tussen Atlanta en Amsterdam. Dat systeem kan straks in de plaats komen van de reisbeperkingen en de (langdurige) quarantaine. Met het beschikbaar komen van gevalideerde sneltesten komen er weer nieuwe perspectieven.

En dan natuurlijke het goede nieuws van de vaccins en het stapsgewijs vaccineren van de Nederlandse bevolking vanaf januari. Ondanks de zwaarte van het moment zie ik nieuwe perspectieven ontstaan. In de loop van 2021 zullen mensen de vreugde voelen van het weer kunnen reizen. Verruimde mogelijkheden voor zakenreizen zijn van groot belang voor het herstel van de Nederlandse economie. De internationale luchtvaart is het zenuwstelsel van de internationale economie.”

Lees de hele tekst hier.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts