Ryanair verbindt Eindhoven vanaf nu met Zagreb

Eindhoven Airport heeft vanaf nu een non-stop-verbinding met Zagreb. Ryanair voerde vrijdagavond 3 december 2021 de eerste vlucht uit op deze route. De lijndienst wordt vanaf nu het hele jaar gevlogen met twee vluchten per week, en wat extra vluchten rondom de kerst.

Ryanair zet op de route Eindhoven – Zagreb een Airbus A320 in van Lauda, één van de dochterondernemingen van de Ierse prijsvechter. Maar de vlucht vindt plaats onder Ryanair-vluchtnummer (FR5869) en de tickets worden verkocht via de website van Ryanair.

Lees ook het artikel: Nederland verlengt vliegverbod voor zuidelijk Afrika

De budgetmaatschappij heeft deze zomer een basis geopend in Zagreb met twee vliegtuigen. In december is er een derde toestel bijgekomen. Daardoor kan Ryanair nu verschillende nieuwe routes openen vanuit de Kroatische hoofdstad, waaronder naar Eindhoven. Om de route tussen Zagreb en Eindhoven te promoten, kosten de tickets op de meeste dagen in januari maar 5 euro voor een enkele reis.

Van 1 december 2021 tot en met 6 januari 2022 geniet je in Zagreb van een magische kerstsfeer. Op het Trg bana Jelačića plein zijn er vele voorstellingen voor kinderen en allerlei culturele evenementen. In de omliggende straten struin je over de traditionele kerstmarkt, die al drie keer uitgeroepen is tot Leukste Kerstmarkt van Europa. Probeer traditionele winterse specialiteiten, zoals ‘krpice sa zeljem’ (een pastagerecht met zuurkool), appelbeignets of ‘štrukli’ (deegkussentjes met verse kaas) en geniet ondertussen van de vrolijke muziek bij het muziekpaviljoen op Zrinjevac. In het stadsdeel Kaptol bewonder je levende kerststallen. Op zo’n 50 kilometer van Zagreb ligt het magische Salajland. Dit is een privétuin van 10 hectare die de familie Salaj versierd heeft met ruim 5 miljoen lichtjes.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Ryanair verbindt Eindhoven vanaf nu met Zagreb”

  1. […] Ryanair verbindt Eindhoven vanaf nu met Zagreb […]

Comments are closed.