Ruby Hotels opent Ruby Louise in Frankfurt-am-Main

Frankfurt – De in München gevestigde Ruby Group exploiteert hotels in metropolen als Londen, Wenen en Hamburg. En nu is ook het Duitse financiële hart één van de Ruby-bestemmingen. Ruby Louise, dat op 15 maart 2021 haar deuren opende, telt 215 kamers verdeeld over acht verdiepingen, een openbare ruimte met check-in, bar- en cafégedeelte en een chill-out lounge die via een wenteltrap met de bar verbonden is. Hoogtepunt van het hotel is het 400 m2 grote dakterras dat een groene oase is voor zowel hotelgasten als de lokale bevolking van Frankfurt.

Het hotel is genoemd naar Louise von Rothschild, de echtgenote van een bankier die in de 19e eeuw in Frankfurt woonde. De goed opgeleide en sociaal geëngageerde burger schonk de stad onder meer een privé-ziekenhuis en het Clementine-kinderziekenhuis. Het interieur grijpt terug op de geschiedenis van het Duitse Biedermeier-tijdperk – gekenmerkt door het je kunnen terugtrekken binnen de veiligheid van de eigen vier muren, een nieuw ontdekte gezelligheid en een toegenomen behoefte naar wandelingen door tuinen en de natuur. Om de kneuterigheid tegen te gaan, leggen street art en graffiti op kunstige wijze een link naar het moderne Mainhattan.

Louise zelf werd larger-than-life mét rode koptelefoon en uitkijkend over de lounge op de zevende verdieping vastgelegd door de Duitse street artist Big Birne. Met zorg geselecteerd origineel antiek geeft charme aan de openbare ruimtes; van het Biedermeier bureau en de typische lederen laarzen tot een echte Biedermeier muts. De bar speelt met een contrasterende mix van glanzend koper, wit marmer en ruw beton en vormt het middelpunt van de openbare ruimtes die zich over twee verdiepingen uitstrekken en verbonden zijn met een wenteltrap.

Op het dakterras van 400 m2 toveren talloze appel-, peren- en kersenbomen de hele buitenruimte om in een tuin die typisch is voor het Biedermeier-tijdperk. Uitgerust met ligstoelen, fatboys, een bar, talrijke tafels en een tuinpaviljoen, is er altijd wel een gezellig hoekje te vinden in deze groene oase. Blikvanger is een originele Landau koets, waarachter de skyline van Frankfurt indrukwekkend oprijst.

Het hotel ligt in een rustige zijstraat in het hart van Frankfurt tussen de Alte Oper en Goetheplatz/Roßmarkt en alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand. De Goethestraße met veel internationale luxe modewinkels ligt direct voor de deur en de S-Bahn-stations Hauptwache en Taunusanlage zijn te voet in vijf minuten bereikbaar. Frankfurts beroemde Fressgasse met zijn restaurants en bars ligt ook om de hoek.

Het management van het hotel ligt in de bekwame handen van Catherine Angulo, die de afgelopen 20 jaar verschillende hotels in Londen en New York heeft geleid.  “Onze Ruby Louise is ideaal gelegen in het nieuw gebouwde Junghof Plaza in het hart van Frankfurt, met een enorme daktuin die toegankelijk is voor alle inwoners van Frankfurt. We verwachten binnenkort een herstel op het gebied van zakenreizen en gastronomie en kijken met vertrouwen vooruit,” aldus Angulo.

Related posts

One Thought to “Ruby Hotels opent Ruby Louise in Frankfurt-am-Main”

  1. […] Lees ook: Ruby Hotels opent Ruby Louise in Frankfurt-am-Main […]

Comments are closed.