Reizigers zoeken alternatieven voor vliegen

Nu vliegtickets duurder worden vanwege de verhoging van de vliegtaks van 8 naar 24 euro per 1 januari 2023, zoeken Nederlandse luchtvaartreizigers naar alternatieven om goedkoper te kunnen vliegen. Dat blijkt een enquête van Vliegtickets.nl onder 1.656 respondenten.

Bijna de helft (47%) van de ondervraagden vindt niet dat vliegtickets duurder mogen worden vanwege klimaatdoelen. Bijna 80% vreest dat vliegen alleen maar duurder wordt en wellicht niet meer voor iedereen betaalbaar zal zijn.

Andere luchthavens buiten NL
Van alle ondervraagden overweegt 64% vanaf een buitenlandse luchthaven te vertrekken om kosten te besparen. Duitsland is onder de respondenten het populairste alternatief met 40%. Daarna volgt België met 37%.

Lees ook het artikel: Thalys eenmalig een slaaptrein

Alternatief vervoermiddel
Tot slot overweegt 62% een ander vervoermiddel te gebruiken wanneer de ticketprijzen sterk stijgen en blijven stijgen. Ondanks het feit dat autorijden ook steeds duurder is geworden vanwege de stijgende benzine & diesel prijzen, overweegt toch 53% van de respondenten om de auto als vervangend vervoermiddel te nemen. 42% overweegt een treinreis en 5% een bootreis.

Niet eerder boeken
Ondanks de naderende verhoging van de vliegtaks, is bijna de helft van de respondenten vooralsnog niet van plan om hun vliegtickets eerder te boeken of alternatieven te zoeken voor het vliegen.

Related posts