Reizigers bij aankomst Zwitserland in quarantaine

Sinds zaterdagavond 20.00 uur moeten Nederlandse reizigers na aankomst in Zwitserland tien dagen in quarantaine. Ook moeten ze een negatief testresultaat kunnen zien om het land binnen te komen. De test- en quarantaineplicht geldt ook voor gevaccineerde en herstelde personen.

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdagavond bekendgemaakt.

Lees ook het artikel: Portugal voert testverplichting in

De strenge regels rondom de quarantaine bij aankomst in Zwitserland voor reizigers uit Nederland zijn ingesteld uit vrees voor besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. Deze is hoogstwaarschijnlijk vastgesteld onder de vrijdag positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika. Dezelfde strenge regels hebben de Zwitsers ook ingesteld voor reizigers uit Tsjechie, het Verenigd Koninkrijk, Egypte en Malawi.

Sinds vorige week maandag is voor het eerst de nieuwe coronavirus variant omnikron gevonden. Om te voorkomen dat reizigers uit zuidelijk Afrikain Nederland de nieuwe, mogelijk besmettelijkere B.1.1.529-variant verspreiden, krijgen ze een testverplichting. Ook moeten ze na aankomst in Nederland verplicht in thuisquarantaine. Dat wordt telefonisch en steekproefsgewijs gecontroleerd. Wie niet in quarantaine gaat en betrapt wordt, krijgt 339 euro boete.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Reizigers bij aankomst Zwitserland in quarantaine”

  1. […] Reizigers bij aankomst Zwitserland in quarantaine […]

Comments are closed.