Reiziger heeft begrip voor duurdere vliegtickets

Meer dan driekwart van de Nederlandse reizigers begrijpt het als vliegtickets duurder worden, maar nog niet eens de helft is zonder meer bereid om meer te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder 1414 reizigers.

Van de ondervraagden, zegt 77% het begrijpelijk te vinden als de prijs van een vliegticket volgend jaar zou stijgen, 69% begrijpt het wanneer  de vliegtaks omhoog gaat. Op de vraag of men bereid is om ook meer te betalen voor vliegtickets, antwoordt slechts 47% volmondig ja. Bijna 40% van de deelnemers heeft nog twijfels. 13% van de ondervraagden is niet bereid om meer te betalen en kiest bij voorkeur voor een ander vervoermiddel naar de gewenste bestemming of blijft dichter bij huis.

Lees ook het artikel: Venzone, een woonkamer binnen de muren

Milieu
Toch zijn er bepaalde redenen waarbij mensen bereid zijn om meer te betalen voor een vliegticket, zoals duurzaamheid & milieu (72%), veiligheid & gezondheid aan boord (50,4%) en de financiële situatie van luchtvaartmaatschappijen (27%). 

Vliegvertrouwen
83,8% van alle ondervraagden heeft er alle vertrouwen in om in 2022 weer een vliegreis zullen maken. 14,3% weet het nog niet zeker en ‘slechts’ 1,9% ziet ervan af. Van alle ondervraagden, vindt 48% dat er een minimumtarief voor vliegtickets ingevoerd moet worden. Tot slot zegt 76% te overwegen om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, als dat goedkoper blijkt.

Related posts

One Thought to “Reiziger heeft begrip voor duurdere vliegtickets”

  1. […] Lees ook het artikel: Reiziger heeft begrip voor duurdere vliegtickets […]

Comments are closed.