Reisbranche gaat knock-out door Mark Rutte

Reactie van redactie op de persconferentie van 12.01.2021

Beste MP Rutte,
Keer op keer is het met spanning afwachten op de nieuwe persconferentie.
Na de persco van 12.01 vroeg ik mezelf af: hoeveel persconferenties gaan er nog volgen? Zelf werk ik in het reisbranche, sinds maart ligt ons werk stil, met weinig positief vooruitzicht. Iedere keer krijgt de reisbranche een schop, klap, schop, het zal niet lang meer duren of we gaan knock-out. Een sector falliet. Naar mijn mening hebben wij niks fout gedaan om dit te verdienen. Wat gaat de toekomst nog brengen aan maatregelen? Vorige week dinsdag zei u weer: “BOEK geen vakantie t/m maart!!!”

Een echte domper. Weer twee weken extra. In de laatste persco ging het nog om midden maart, nu hebben we het alweer over eind maart, begin april. Maar boeken kan toch altijd?! Ook voor een vakantie die in de zomer valt of later zelfs. Mag men niet boeken voor een vakantie in de zomer of herfst? Is er een reis- boek-verbod? Het is maar een woord maar met heel veel gevolgen.Daarnaast is er nog een brandend thema waar ik maar niet over uit kan.

Lees ook het artikel: Get ready voor een nieuwe dosis Vitamin Sea met de Holland America Line!

De maximale testperiode voor terugkerende reizigers wordt zomaar tussendoor even aangepast. Maar enkele aanvullende info ontbreekt. En dan hebben we nog onze Engelse Covid variant. Een mutatie waar we ontzettend bang voor zijn. Desondanks de angst, bijven we wel 20 vluchten uit de brandhaard ontvangen. En als extra maatregel moeten deze een reizigers een PCR test & sneltest ondergaan. Een sneltest waarvan een aantal weken is gebleken dat meer dan 60% foutief is.Momenteel (over)leven wij met het steunpakket. Het is pittig, wat met 0.0 inkomsten is de spaarpot nu toch echt op zijn eind. Helaas ondervinden wij dat er weinig begrip is voor onze sector. Onze nette reissector die gewend is “klappen” te ontvangen en geen tot weinig commentaar hebben.

Wij zijn een sector die zorgt dat de mensen ontspannen, unieke ervaringen beleven, nieuwe culturen ontdekken maar bovenal rust bieden. Dat is wat wij doen. Mensen rust bieden, opwekken met nieuwe energie. Maar op het moment dat het lichtpuntje aan de horizon dichtbij lijkt te komen, zet u het lichtpuntje weer uit.

Help ons ook naar een positieve toekomst. Ondersteun ook onze reissector en benader het positief.

Want momenteel reist alleen maar de vraag, Wat doen wij fout mr. Rutte?
Kunt u ons op deze vraag met antwoord voorzien?

Related posts